Győr tisztességes város

Saját sajtója nem lévén, a győri ellenzéki pártok nevében Pollreisz Balázs (MSZP) arra kérte szerkesztőségünket, hogy adjon helyet az alábbi közleménynek. A kommünikét szerkesztetlen formában alább közöljük:

„A győri ellenzéki pártok rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezik. Mondják fel Rákosfalvy Zoltán szerződéseit a várossal!

Rákosfalvy Zoltán ügyvéd neve a napokban több aggasztó, korrupciós vád kapcsán felmerült a Borkai Zsolt polgármestert érintő botrányban. Rákosfalvy Zoltánnak jelenleg több érvényben lévő szerződése is van a várossal, illetve a város cégeivel.

A győri ellenzéki pártok képviselői ezért kezdeményezik, hogy a város hívjon össze egy rendkívüli testületi ülést, és mondják fel Rákosfalvy Zoltán szerződéseit, amiket a várossal kötött. Mi, az ellenzék pártjai, képviselői és jelöltjei nem engedhetjük, hogy a városunkat behálózó korrupciós botrányok lejárassák Győr jó hírnevét. Győr egy tisztességes város, lakói pedig megérdemlik a botrány- és korrupciómentes önkormányzatot és vezetést.

Győr, 2019. október 10. Glázer Tímea polgármesterjelölt és az ellenzéki pártok: DK, Momentum, MSZP, Jobbik, LMP”

Néhány órával később egy újabb közlemény publikálására kérték lapunkat:

„Köszönhetően a tényfeltáró újságírás képviselőinek egyre jobban oszlik a sötétség abban a szomorú játékban amely egy szexvideóval kezdődött, a polgármesterrel folytatódott, és a ,,tiszteletre méltó” helyi maffiózókig vezetett. Mi, az egykori és jelenlegi helyi politika résztvevői az első megrökönyödésen túl vagyunk.
Sokan mutogatnak a baloldalra, hogy nem tett semmit. Lehet. Van is ebben felelősségünk. De másnak is. A két éve elnémított helyi sajtónak is, amely cenzúrázottan ügyeket elhallgat és elhallgatott. Nem kis felelőssége van a kilenc éve egyáltalán nem független helyi közigazgatási, bűnüldözési, pénzügyi, állami ellenőrző szerveknek is, amelyek szemet hunytak. Bejelentésekkel és nyilvánvaló korrupciós ügyekkel nem foglalkoztak. Mindez vezetett oda, hogy a város vezetésének egy része néhány maffiózó játékszerévé vált.
Megújulásra van szükség, melyhez csak a baloldal tud egyedül programot nyújtani.
Hitelességünket erősíti, hogy az 1990-től 2006-ig terjedő helyi kormányzás alapozta meg Győr jelenlegi gazdagságát, sok mindenben előkelő pozícióit, méghozzá úgy, hogy gátlástalan maffiózóknak nem adott játékteret.” A közlemény aláírója: Balogh József volt polgármester (MSZP)