Hadházy: Egyértelmű helyzetben Borkai és fia

(Klubrádió) Feljelentést tesz Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a Borkai Zsolt győri polgármester fiának juttatott havi egymillió forint miatt. Az ellenzéki politikus azt is vizsgálná, miből tellett Borkai feleségének grandiózus falusi birtokra. (A nyitó képen: nagyságosok és méltóságosok a győri városháza előtt [akkor Tisza István téren] 1938-ban; foto: Fortepan)

Az nem kétséges szerinte, hogy Borkai politikailag megbukott, az viszont igen, mit szól mindehhez az ügyészség.

2019. október 11., Reggeli gyors (részlet) Interjú Hadházy Ákossal:


Már kész a feljelentés, csak fel kell adni – mondta Hadházy Ákos arról a beadványról, amelyben azt teszi szóvá a hatóságok előtt, hogy Borkai Zsolt győri polgármester fia, Borkai Ádám rendszeres, nagy összegű fizetést kapott attól az egyébként teljesen passzív cégtől, amelynek tulajdonosa Rákosfalvy Zoltán ügyvéd, a korrupciós vádakat is felvető elhíresült adriai orgia egyik résztvevője, a polgármester szövetségese.

A 24 éves Borkai Ádám 2015 óta az Akonia Ingatlanforgalmazó Kft. ügyvezetője. A cég, amely 2016 –18 között semmilyen forgalmat sem produkált, Rákosfalvy Zoltán győri címére (alábbi kép) van bejegyezve:

Vajon hol vannak azok a felvételek, amelyeket a ház bal oldalán, a földszinti és emeleti ablak között évekkel ezelőtt elhelyezett kamera örökített meg a közterületről? Milyen engedély alapján készít bárki is akár álló, akár mozgóképet az utcán járókról? Mintha nem létezne adatvédelmi törvény (GDPR)…

A kft. tulajdonosa a luxemburgi Akonia S.A., amelynek magyarországi meghatalmazottja Rákosfalvy. A luxemburgi céget az a Kacsóh Gábor igazgatta, aki Rákosfalvy mellett igazgatótanácsi tag volt a SR Group S.A. nevű szintén luxemburgi vállalatban, amely a győri Audi-gyár területbővítéséből jutott milliárdos összeghez.

Borkai Zsolt (Forrás: Győrplusz TV)

Hadházy szerint arról van szó, hogy létezik egy cég, amelynek tulajdonosa az a személy, aki az egyik Borkai-féle szexvideón „fellációban részesült”, és ennek a cégnek éveken keresztül egy fillér bevétele sem volt a nyilvános adatbázisok szerint, van viszont egy ügyvezetője, Borkai Zsolt fia, Borkai Ádám, aki havonta egymillió forintos fizetést kap. Ennél nyilvánvalóbb boríték-, vagy zacskóátadás nem nagyon létezik. Olyan, mintha lefényképeznénk azt a pillanatot, amikor egy vállalkozó zacskóban pénzt ad át egy politikusnak, illetve a politikus fiának – mondta Hadházy.

A politikus arról is beszélt, hogy a nyilvános cégadatbázis szerint Borkai Ádám október 2-án – néhány nappal édesapja botrányának kipattanása előtt – egyéni vállalkozói engedélyt váltott ki, aminek valószínű oka, hogy az egyéni vállalkozók bevételei nem láthatók a nyilvános cégadatbázisokban. A vicces az, hogy ő is rendezvényszervezőként jelentkezett be, akárcsak a Borkai Zsolt szexorgiáján részt vevő egyik hölgy, aki vállalkozásához 3 millió forintos uniós támogatást kapott – tette hozzá.

Az ellenzéki politikus arra is emlékeztetett, hogy Rákosfalvy volt az, aki a győri önkormányzat ügyvédjeként annak idején szándéknyilatkozatot írt alá Borkaival és az Audi egyik vezetőjével arról, hogy az autóipari cég, mely földeken szeretne új üzemet nyitni, majd 2011-ben gyorsan felvásárolta az érintett szántókat, hogy aztán a győri önkormányzat ipari területté nyilvánítsa, és ezzel nagy mértékben megnövelje azok értékét. Ezen aztán horribilis pénzeket, több milliárd forintot nyertek Rákosfalvyék.

Rákosfalvy Zoltán (Forrás: Győrplusz TV)

Hadházy Borkai pedagógus feleségének ügyeit is megvizsgáltatná a hatóságokkal, miután a telekkönyvi kivonatok szerint Havassy Mirtill 4 hektárnyi telket vásárolt össze 2012 óta egy Győr melletti faluban. Az egyesített területen teniszpálya, lóistálló, karám és erdő is van – mondja Hadházy, aki csütörtök esti Facebook-bejegyzésében az ott dolgozó építőmunkástól hallottakra hivatkozva arról is írt, az egész területet alagcsövezték (csak ennek költsége több tízmillió), valamint gyönyörű jakuzzit is építettek bele, és még szőlőskert is van a hegyoldalban.

„Mondja még valaki, hogy Magyarországon a pedagógusoknak nincs jó dolga!” – mondta Hadházy, aki szerint ezt is hozzá kell írni a feljelentéshez, mert egészen biztos, hogy a tanári fizetésből – még ha hozzáadjuk férje 1 milliós polgármesteri juttatását és 250 ezres olimpiai járulékát is – biztosan nem jön ki egy ilyen hatalmas komplexum. Hozzátette, a győri polgármester nevén ugyanott, Sokorópátkán másfél hektár szántó van.

Hadházy szerint Borkai ezek után politikailag mindenképp megbukott, de az még kérdés, az ügyészség mit szól a feljelentéshez. Nagyon kíváncsi a reakcióra.

A beszélgetés hangfelvétele itt, kattintson!