Huszonötödször is: barokk esküvő Győrött – tényői párt adnak össze

A győri barokk esküvőn, augusztus 12-én ezúttal egy tényői pár, Hangya Csaba és Nagy Anikó fogad egymásnak örök hűséget egy főúri esküvői ceremónia formájában a Duna-kapu téren, több ezer ember előtt, a 17. és 18. századot megelevenítő környezetben és ruhában. 
    

Az esküvői programsorozat már pénteken elkezdődik, a Zichy-palota udvarán a vőlegény ad szerenádot a menyasszonynak a CantuS CorvinuS Énekegyüttes közreműködésével. Este a Dunakapu téren Jókai Mór A lőcsei fehér asszony című regénye alapján, A kémnő címmel ad elő táncjátékot a Barocco Táncegyüttes és a Soldier Dance Theatre. 

Szombaton barokk játszótér, ingyenes városnéző séta, toronyzene és vásári mulatság várja egyebek mellett a látogatókat. Az esti hagyományos barokk felvonuláson mintegy kétszáz, barokk kori jelmezes kíséri a menyasszonyt a Városháza térről a Dunakapu térig. Az esküvő után a Széchenyi téren Sebestyén Márta Kossuth-díjas népdalénekes és Andrejszki Judit magyar régizenei előadó közösen lép fel. 

Vasárnap a barokk játszótér, a toronyzene, villámgyülekezetek és a városnéző séta mellett barokk táncokat, marionett mesejátékot és meseoperát is láthat a közönség. Lesz barokk ügyességi torna, a programot pedig este hét órakor a Széchenyi téren Vásáry André koncertje zárja. 

Mindhárom nap lesz kézműves vásár, omnibuszos utazás, barokk árnyjáték a bencés rendház falán. Az Apátúr-házban porcelánbaba-, az Ipartestület Arany János utcai épületében pedig csipkeverő-kiállítás tekinthető meg.

A barokk esküvőt szervező Győri Művészeti és Fesztiválközpont igazgatója, Tóthné Kardos Krisztina újságíróknak elmondta: a menyasszony és a vőlegény igen nagy nyilvánosság előtt, a 17. és 18. századot megelevenítő környezetben és ruhában fogad egymásnak örök hűséget. A párt tavasszal választották ki. 
Hangya Csaba és Nagy Anikó elmondta, hogy a tavalyi barokk esküvőn találta ki: az idén jelentkezik. A jegyesek tíz éve ismerik egymást, két éve alkotnak egy párt és van egy két hónapos kislányuk.
 

A győri barokk esküvő háromnapos programja itt tanulmányozható, tessék kattintani!