Maurer Dóra, Moholy-Nagy, Rippl-Rónai munkái az év első művészeti vásárán

Harmincnál több, kortárs és klasszikus műveket felvonultató galéria, aukciósház és műtárgykereskedő várja az érdeklődőket március 3–6. között az Art and Antique művészeti vásáron. Az immár negyedik alkalommal sorra kerülő seregszemle új helyszínen, a budapesti Bálnában várja a művészetek szerelmeseit. (A nyitó kép a tavalyi kiállításon készült.)

Az érdeklődés növelésére ajegyet váltók közjegyző jelenlétében kisorsolandó egymillió forint értékű, briliánssal díszített fehérarany nyakéket és hozzá tartozó fülbevalót nyerhetnek.

A kiállításon mások között Bortnyik Sándor és Nádler István műveit állítja ki az Erdész Galéria, Boldi-szobrot mutat be a Bodó Galéria. A Kalman Maklary Fine Arts Hanati Simon-képpel is érkezik, a Nagyházy Contemporary fiatal művészek, köztük Ámmer Gergő munkáját, a Molnár Ani Galéria Konok Tamás- és Haász István-alkotást is bemutat.

A Deák Erika Galéria standja a többi között Fajó János, a Nudelman Numismatica kiállítótere Maurer Dóra és Korniss Dezső, az Einspach Fine Art and Photography pedig Z. Gács György emblematikus műveit állítja ki. A Vintage Galériában Bálint Endre, a Virág Judit Galériában pedig Moholy-Nagy László Kompozíció és Rippl-Rónai József Anella című munkája vásárolható meg.

A különleges bútorok kedvelői is találnak nekik tetsző portékát: a Fabrika Studióban olyan ritkaságokra lelhetnek otthonuk berendezéséhez, amiknek restaurálásához csak természetes anyagokat használtak fel. Néhány kiállító a bútorok mellett értékes ékszereket is elhoz majd a gyűjtők számára.

A bútorokon, a képeken keresztül az ékszerekig szinte minden műtárgytípust megtalálható lesz a vásáron. Antalffy Péter művészettörténész tárlatvezetéseket tart majd magyar és angol nyelven.

A kiállítás története 1994-re nyúlik vissza, amikor Antik Enteriőr néven évente a Néprajzi Múzeum, majd 1996-tól a Műcsarnok adott otthont a rendezvénynek; 2019 óta Art and Antique néven már kortárs műtárgyakat és régiségeket vonultat fel a művészeti vásár, ahol a legnevesebb magyar galériák és műkereskedők mutatják be különleges, erre az alkalomra összegyűjtött műtárgyaikat.

A vásár különlegessége a jótékonysági online-aukció, amelyhez az alkotásokat a kiállító galériák ajánlották fel: az Axioart felületén február 17–március 6. között lehet licitálni az árverésre, melynek hasznát az autizmussal élőket támogató Autistic Art Alapítvány számára ajánlják fel.

A vásárra 2000 forint a belépő, a 18 éven aluliak számára azonban ingyenes.