Illatos metrókocsit és fürdőruhát is kínál a BKV

Bécsben a tömegközlekedést illatos metrószerelvényekkel szeretné vonzóbbá tenni az utasok számára a Wiener Linien, az osztrák főváros közlekedési vállalata, az ottani BKV. (Nyitó képünkön: az új fürdőruha-kollekció © WienerLinien)

E hónap végéig két metróvonalon találkozhatnak az utasok az illatos szerelvényekkel: a virágos mintával díszített kocsikon négyféle illatot szívhatnak magukba. A lila az ellazulást, a zöld az energiát, a rózsaszín a pozitív hangulatot, a narancssárga pedig a felfrissülést kínálja utazás közben. A kezdeményezés egyelőre próbaüzemnek számít, a metrózók online szavazhatnak a kedvenc aromájukra.

A bécsi tömegközlekedési társaság számára fontos, hogy utasai minél kényelmesebben érezzék magukat. A jó hangulat megteremtése (és megtartása!) a vonalhálózat folyamatos bővítésével kezdődik és a járatok sűrítésével, új és korszerű járművek beszerzésével, illetve a régiek légkondicionálóval ellátásával folytatódik. A valódi kényelemhez kellemes légkör is hozzátartozik.

A bécsi közlekedési vállalat nem csupán a közlekedésben gondol az utasokra. A társaság nemrég piacra dobta saját fürdőruha-kollekcióját is. A csinos viselet mellett sok más is megtalálható a társaság internetes áruházában, ami egy nyári csobbanáshoz jól jöhet.