JunctionX, Budapest: 2880 perc a kódok világában

Hat éve alakult a Junction-mozgalom Finnországban, a belőle kinőtt JunctionX hackathon-sorozat pedig villámgyorsan meghódította a tech-közösséget, a kódolók kedvencévé vált világszerte. Nemzetközi megmérettetés céljából a programozói ötletverseny ismét Közép-Kelet-Európába hívja a tehetséges IT-fejlesztőket október 22–24. között, hogy innovációikkal és szakmai felkészültségükkel lenyűgözhessék a piaci nagyágyúkból álló zsűrit – és persze a közönséget.

El ne feledjük, hogy a jutalom sem marad el: a legjobb csapatokat ugyanis akár 3000 euróval díjazzák, ötleteiket pedig a tudásukat értékelő vállalati szakértők támogatásával akár meg is valósíthatják. Nagy lehetőség ez a magyar fejlesztők számára, hiszen személyesen is versenyezhetnek a budapesti kódoló maratonon: a részvétel ingyenes, regisztrálni pedig ITT tudnak az érdeklődők.

Az október 22–24. között Budapesten megrendezendő kódolóversenyrészvevőinek 48 óra, azaz 2880 perc áll rendelkezésükre, hogy megmutassák egyedi ötleteiket és techtudásukat. A megmérettetés a Prezi és az IBM Budapest Lab spinoff-ja (mellékhajtása), a CraftHub szervezésében valósul meg a hazai rajongók legnagyobb örömére:a hibridesemény az EPAM (—> termékfejlesztéssel, digitális platformtervezéssel, valamint digitális és terméktervezéssel foglalkozó amerikai cég; a világ egyik nagy egyedi szoftvergyártója és tanácsadó szolgáltatója) jóvoltából látogatható lesz, ám akinek nincs rá lehetősége, az online térben is részese lehet az élménynek.

A szervezők október 20-ig várják az összeszokott csapatok és a „magányos farkasok” jelentkezését.