Karácsonyi ajándék 880 gyereknek

Bár a koronavírus-járvány az idén meghiúsította a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat hagyományos karácsonyi rendezvényeit, mégis sikerült ajándékokkal, pénzzel és vásárlási utalványokkal segíteni a rászoruló gyerekeket és családjukat. (A nyitó kép illusztráció; forrása: www.bo.de)

A támogatás decemberben 880 gyermekhez jutott el. A Westend Bevásárlóközpont, az OTP Bank és a SPAR Magyarország 300 nehéz sorsú gyereket ajándékozott meg a Wesley János Óvoda, Általános Iskola, Szakközépiskola, Szakgimnázium és Gimnáziumon és az Oltalom Karitatív Egyesületen és a Burattino Alapítványon keresztül.

Az MKB Bank 300, az E.ON Csoport 193 hátrányos helyzetű gyereket ajándékozott egyenként 30 ezer forinttal. Két új cég is csatlakozott a karácsonyi akcióhoz: a TGA Consult Kft. 27, az I.C.E. Transport Hungary Kft. 10 gyereket támogatott egyenként ugyancsak 30 ezer forint készpénzzel vagy vásárlási utalvánnyal.

A HP Enterprise és az OTP Bank segítségével 25 család jutott számítógéphez, ami különösen fontos az online oktatás miatt.

További 25 családnak Pécsett és környékén ajándékot és fenyőfát ajándékozott a gyermekmentő az OTP Bank és a Mecsekerdő Zrt. segítségével.