Karácsonyig 100 gyerek pc-álma teljesülhet

Számítógépeket kapnak gyermekek, teljesen ingyen. A Mátrix Közhasznú Alapítvány felzárkóztatást és esélyegyenlőséget biztosító támogatói programja révén hátrányos helyzetű családban élő, 10–14 éveseknek adományoz komplett (használt, de még jó állapotú) asztali számítógépet, laptopot, tábla pc-t vagy más okos készüléket.A gyermekeket, családokat támogató programra sokszoros a túljelentkezés, a leginkább rászorult gyermekek közül kerülnek ki a támogatottak. A www.bohocdoktor.com oldalon elérhető a jelentkezési felület, melynek használatához a gyermekeket a szülők hozzá nem értése esetén a pedagógusaik is segíthetik. A program sikere a támogató cégeknek, segítő magánszemélyeknek köszönhető.

Lapul otthon vagy a cégnél egy használaton kívüli okos eszköz vagy egy számítógép? Juttassa el az alapítványnak, ahol átvizsgálása után egy kisgyermekes család megkaphatja. Ügyelni kell arra, hogy ne legyen a felajánlott kütyü elavult vagy hibás.

Apró tettünkkel csodát tehetünk, gyermekek felzárkózását segíthetjük elő – közölte lapukkal Rácz Anett, a Mátrix Közhasznú Alapítvány elnöke.