Karintia madártávlatból – egyedülálló élmények

Lélegzetelállító kilátóhelyeket kínál a karintiai tavak és hegyek egyedülálló kombinációja – olvashatjuk a térség turistacsalogató prospektusában. Számos közülük könnyedén megközelíthető autóval vagy egy rövid sétával.

A legismertebb kilátópont alighanem a Pyramidenkogel (lásd: nyitó kép!). A Wörthi-tótól délre fekvő, fából készült kilátótorony száz méter magas és a kirándulóknak 441 lépcsőfokot kell megtenniük. A kényelmesebb vendégek liftet is használhatnak, hogy megcsodálhassák a lenyűgöző panorámát, majd egy fedett csúszdán vagy a lifttel juthatnak vissza a földre.

Milyen látványban lehet részünk? Elláthatunk a Wörthi-tótól a Nockberge-hegységig, illetve a Karavankák hegyvonulatáig. A másik irányban pedig Villachtól és a Dobratschtól egészen Klagenfurtig.

További információt az érdeklődők itt olvashatnak!

A dél-karintiai régió további kilátópontja közül érdemes elzarándokolnunk a Kitzelbergre. A 686 méter magas hegyre széles, kanyargós erdei út vezet, így a csúcs megmászása még a tapasztalatlan túrázónak sem kerül külön erőfeszítésbe. A kilátóból csodálatos kilátás nyílik a Jauntalra, a mélykék Klopeiner See-re, az álomszép Turnersee-re és Karintia fő folyójára, a Drávára. Bővebben itt olvashatnak

A Maltatalban kialakított, magas Kölnbreinsperre-gát fölötti kilátó elsősorban erős idegzetűeknek ajánlott. A látogatók a 200 méteres mélység felett épített üvegfelületen állva gyönyörködhetnek a Hohe Tauern hegyvonulatára nyíló lélegzetelállító kilátásban.

Végezetül a Zwergsee-kilátót ajánljuk az érdeklődők figyelmébe a további lehetőségek közül. Akár egy hajóorr – úgy nyúlik ez a kilátó a Millstätter See-fennsík déli lejtője fölé. A platform egyedülálló kilátást kínál a tóra és a környező hegyekre. Varázslatos hely, különösen naplementekor. A kilátó közvetlenül a tó fölött vezető, könnyű körtúra mellett található.

Az áprilistól októberig érvényes, heti Karintia-kártyával egyébként száznál több látnivaló látogatható. (Ára: 48 euró a felnőtteknek, 25 euró gyermekeknek.) Érvényes egyebek mellett múzeumokba, hegyi felvonókra, élményfürdőkbe, hajókirándulásokra és más szabadidős programokra.

További információk a látnivalókról és kirándulóhelyekről a Karintia-kártya honlapján. Karintiáról szóló üdülési információkat magyarul itt olvashatunk.