Kétnapos állampolgársági akadémia

Kétszázötven fiatalnak és önkéntesnek szervezett kétnapos képzést az Európai Parlament Kapcsolattartó Irodája február 28-29-én a budapesti Európai Ifjúsági Központban.

A „Hallasd a hangod!” című  rendezvény az europaert.eu közösségének és az Európai Parlament Nagykövet Iskolája program tagjainak kínált készségfejlesztési lehetőséget – immár második alkalommal.

A fiatalok és az önkéntesek az ország minden területéről érkeztek a kommunikációs és EU-s ismereteket kínáló konferenciára, ahonnan csodás kilátás nyílt a fővárosa. A nagy érdeklődés mellett megtartott rendezvényt Lővei Andrea, az Európai Parlament Kapcsolattartó Irodájának vezetője nyitotta meg, majd Gordana Berjan, a Budapesti Európai Ifjúsági Központ vezetője üdvözölte a résztvevőket. Tomislav Korman, az EP Kommunikációs Főigazgatósága kampánystratégiai osztályának munkatársa az europaert.eu kampányt ismertette.

A nyitóbeszédeket előadás-sorozatok és foglalkozások követték. Maróy Krisztina, a Glamour magazin főszerkesztője, dr. Papp-Váry Árpád, a Budapesti Metropolitan Egyetem üzleti, kommunikációs és turisztikai karának dékánja, Kiss Gergely olimpiai bajnok vízilabdázó, Rajcsányi Gellért, a Mandiner főszerkesztője és Hanula Zsolt, az Index tudományrovatának vezetője tájékoztatta a fiatalokat a közösségi média szerepéről és fontosságáról, a tudatos médiafogyasztásról, az önkénteskedés előnyeiről.

A budapesti Európa Pont és a Tempus Közalapítvány munkatársai is megjelentek a rendezvénysorozatok, segítvén a fiatal korosztály tájékozódását az Erasmus csereprogram és egyéb európai uniós lehetőségek témakörében.