Klubrádió mégis?

Folytatódik a Budapest 92,9 MHz frekvencia pályázati eljárása, a Médiatanács pályázati nyilvántartásba vette a Klubrádió Zrt.-t. Ezen kívül a testület e heti ülésén többek között huszonöt, rendszeresen jelentkező körzeti és helyi rádióműsornak ítélt meg több mint 74 millió forintos támogatást.

A médiatörvény előírásának megfelelve, 2021. január 19-én a Médiatanács felfüggesztette a Budapest 92,9 MHz-es frekvencia pályázati eljárását, miután közigazgatási per iránti keresetet nyújtott be az alakilag érvénytelen ajánlatokkal jelentkező LBK Médiaszolgáltató 2020 Kft. és a Közösségi Rádiózásért Egyesület.

Tekintettel arra, hogy az érintettek időközben visszavonták kereseteiket, így a pályázati eljárás felfüggesztésének törvényi[1] oka megszűnt, ezért a testület folytatja a Budapest 92,9 MHz-es frekvencia közösségi jellegű használatára kiírt pályázati eljárását. A tanács feldolgozta az eljárásban egyedüliként bennmaradt pályázó kiegészítéseit, és pályázati nyilvántartásba vette a Klubrádió Zrt.-t. Az eljárás a beadott pályázat tartalmi vizsgálatával folytatódik.

A testület elutasította az LBK Médiaszolgáltató 2020 Kft. és a Közösségi Rádiózásért Egyesület által benyújtott ideiglenes hatósági szerződéskötési kérelmeket.


[1]              https://nmhh.hu/cikk/217323/Birosagon_tamadtak_meg_a_Mediatanacs_Budapest_929_MHzes_frekvenciapalyazatat