Körforgalom: veszélyes bosszú

A vád szerint a 49 éves férfi felháborodott, mert a sértett nem engedte be maga elé a körforgalomba, ezért utána ment és leszorította az útról – kezdődik dr. Takács Péter főügyész szerkesztőségünknek küldött tájáékoztatója.

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint a 49 éves terhelt tavaly augusztusban Győrött vezette járművét úgy, hogy jogosítványt soha nem szerzett. Egy körforgalomban a vádlott felháborodott azon, hogy a sértett nem mondott le az elsőbbségéről, és nem engedte be maga elé a kereszteződésbe. Ezért utána ment, és a forgalomtól elzárt területen áthaladva a sértett mellé érve szándékosan a sértett járműve felé kormányozva leszorította a sértettet az útról, megállásra kényszerítette. A manőverben az autók visszapillantó tükrei össze is értek.

A sértett által vezetett járműben öten utaztak, köztük két kiskorú gyermek. Miután a terhelt megtudta, hogy a sértett rendőrt hívott elhajtott a helyszínről.

Az ügyészség az elkövetőt közúti veszélyeztetés bűntettének elkövetésével vádolja. Vele szemben három év szabadságvesztés is kiszabható, valamint az ügyészség indítványozta, hogy a terheltet a bíróság tiltsa el a járművezetéstől.

Az ügyben a Győri Rendőrkapitányság munkatársai nyomoztak, az érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

A bűncselekményről készült biztonsági kamerás felvétel ezen a linken megtekinthető, tessék kattintani!