Kovács Zoltán hosszú, méla lesben

Már csak alig néhányat kell aludnunk, és Kovács Zoltán, az egykori kormányszóvivő kolléga lesz. Nem a Hírklikkhez igazol, legalábbis egyelőre nem tudunk ilyen szándékáról, de szegről-végről mégiscsak újságíró lesz ő is. Ráadásul a legtöbb sajtómunkással ellentétben, ő fordítva lépeget a szamárlétrán és egyből főszerkesztőként kezdi pályafutását. Nem csigázzuk tovább az olvasó idegeit, eláruljuk: Kovács Zoltán a Nimród vadászújság főszerkesztője lesz.

A pártállam idején az ilyet ejtőernyősnek hívták, mely kifejezés onnan ered, hogy az illető elvtárs magasról ereszkedett alá, hogy aztán képletes zuhanása végén valamelyik politikailag fontos újság élén találja magát. Most a Nimród vált politikai fontosságú objektummá, 2021-ben ugyanis vadászati világkiállítást rendeznek Budapesten. Semjén Zsolt ezeréves álma válik valóra ezzel, s könnyű belátni, hogy az új műsorhoz új férfi kell. Magyarul: megújul a vadászújság, s ebben a folyamatban a régi főszerkesztőnek már nem osztanak lapot.

Nem tudjuk, Kovács Zoltánnak milyen vadászati előélete van, ha nagyon akarnánk, utánakereshetnénk az interneten, de az igazat megvallva, annyira nem érdekel bennünket. Semjén Zsoltról tudjuk, hogy szeret Svédországban háziasított rénszarvasra vadászni, Lázár János a fácánvadászatáról híresült el évekkel ezelőtt, nekünk elég ennyi, hogy tudjuk: Kovács Zoltán jó főszerkesztője lesz a Nimród újságnak.

Néhány hasznos alapvetéssel azért szívesen szolgálunk neki. Azzal kezdenénk, hogy „A vadász ül, hosszú méla lesben, vár felajzott nyílra gyors vadat” sorokat Vörösmarty Mihály írta. Vörösmarty Mihály költő volt, s bár vadászként nem volt ismert, szerepelt Radnóti Miklós Nem tudhatom című versében. „Ki gépen száll fölébe, annak térkép e táj, s nem tudja, hol lakott itt Vörösmarty Mihály…

(Az írás itt folytatódik, tessék kattintani!)