Közéletünk krónikája Domány András jóvoltából

Magyarország Politikai Évkönyve már rég megszűnt; sajnos. Kiadására, nyomtatására, terjesztésére nem volt pénz. Sem kevés, sem még kevesebb. Dr. Domány András kollégánknak (ugye, sokan emlékeznek rá az egykor volt Magyar Rádióból, nemzetközi politikai elemzéseire, kommentárjai, lengyelországi tudósításaira, remek parlamenti összefoglalóira…) viszont volt, van és remény szerint még sokáig lesz ereje arra, hogy továbbra is elkészítsen nem pusztán újságírók számára hasznos adattárakat.

Azért, hogy a nagyközönség is részesüljön belőlük, a Politikatörténeti Intézet internet-portálja ajánlott föl helyet, elérhetőséget a Domány-féle adattáraknak. Most készültek el a 2019. éviek. Kellemes és hasznot hozó böngészést kívánunk hozzájuk.

Domány András példás szorgalommal, elképesztő precizitással készíti adattárait 2011 óta mindazoknak, akik a közeli múlt hazai politikai eseményeivel foglalkoznak, írnak róluk, vagy éppen csak utána akar nézni valamilyen ténynek.

A Tizenkét hónap krónikája az adott év magyarországi belpolitikai történéseit ismerteti napról napra, esetenként jelezve az előzményeket és a későbbi fejleményeket is.

A törvényhozás krónikájában megtalálható a magyar országgyűlés minden plenáris ülésének napirendje és a törvények elfogadásának szavazatszáma az eligazodáshoz szükséges eljárásjogi megjegyzésekkel.

A harmadik összeállítás a magyar közjogi szervek és (helyettes államtitkári szintig) a kormányzati intézmények vezetőit, valamint az országgyűlés tagjait sorolja fel, rögzíti az adott évben történt személyi változásokat.

Az ám, az adattárak elérhetősége http://polhist.hu/intezet/adattarak/kozeleti-kronika/ kattintásnyi közelségben.