Közvetlen busz jár Budapestről Szarajevóba

December 6-án indul a FlixBus első Szarajevóba tartó járata. Közvetlen kapcsolat további 6 boszniai településsel. A FlixBus több déli irányú útvonalát fejlesztette 2019-ben: Horvátország, Szerbia és Bulgária felé is javult az összeköttetés. 

Tovább bővíti balkáni hálózatát a FlixBus. A távolsági buszszolgáltató először kínál közvetlen összeköttetést Budapestről Bosznia-Hercegovinába. December 6-tól 7 városba utazhatnak majd a magyarok; közvetlenül elérhető lesz: Kakanj, Maglaj, Modrica, Szarajevó, Visoko, Zenica és Zepce is.

Az éjszakai járatok kezdetben heti háromszor, hétfőn, szerdán és pénteken este nyolckor indulnak a pesti Népligetből, és másnap reggel fél hét előtt öt perccel érkeznek a bosnyák fővárosba, Szarajevóba. A karácsonyi időszakban a szokásosnál több járatot üzemeltet a zöld szolgáltató. December 15–január 6. között (két ünnepnapot kivéve) naponta lehet majd távolsági busszal utazni Bosznia-Hercegovina településeire.

„A balkáni országok az elmúlt években egyre népszerűbb úti célokká váltak, Szarajevó történelmének és kulturális sokszínűségének köszönhetően az egyik legérdekesebb főváros a térségben, ami egyre több utast vonz. Zöld buszainknak köszönhetően mostantól klímabarát közösségi közlekedéssel is elérhető lesz a város a magyarok számára” – mondta el az Infovilág tudósítójának Arany László, a FlixBus regionális ügyvezető igazgatója.

A FlixBus az idén dél felé terjeszkedett: a nyári menetrendben már 17 horvát tengerparti településre indított járatokat, Zágrábba a nyaralószezonban napi 12 busz közlekedett. Belgrádba és Újvidékre induló járatainak számát az ősszel megkétszerezte, ekként naponta már négy lehetőség közül választhatnak a Budapestről Szerbiába készülők.

A regionális ügyvezető elmondta: jelenleg a távolsági busz a leggyorsabb közvetlen menetrend szerinti közösségi közlekedési mód Budapest és a szerb főváros között. Bulgária felé is bővített a vállalat, Szófia után már Európa egyik kulturális fővárosa, Plovdiv is átszállás nélkül elérhető Magyarországról autóbusszal.