Latványosan gyorsítja a netet a DIGI

A mobil üzletág folyamatos bővítése mellett a DIGI nagyszabású vezetékes hálózatfejlesztéseket is végez a fővárosban és országosan. A budapesti munkákkal egyidejűleg 12 regionális központ csatlakozhatott legutóbb a vállalat FTTH- (—> Fiber-to-the-Home, azaz előfizetői végpontig kiépített száloptikai-rendszer) hálózatához.

A hazai távközlési piacon csaknem negyedszázaddal ezelőtt megjelent DIGI célja, hogy ügyfeleinek a lehető legjobb minőségű, ár–érték arányú szolgáltatásokat nyújtsa. Ennek köszönhetően piaci részesedése a szélessávú internet-szolgáltatásban 22,6%, ekként országosan a második.

A DIGI vezetékes szolgáltatásának elismert minőségét mutatja a szelessav.net országos vezetékes internethálózati sebesség-felmérésben elért első helye a letöltési és feltöltési kategóriában egyaránt. A mérések átlagolt eredménye alapján a letöltési sebesség kategóriát a 601,93 Mb/mp-vel nyerte meg, negyedével (150 Mb/mp-vel) előzte meg a második helyezettet. A DIGI vezetékes internet feltöltési sebességet tekintve ugyancsak az első: eredménye 241,33 Mb/mp

Szolgáltatásainak további javítása céljából a vállalat az idén eddig öt városban és nyolc budapesti kerületben fejlesztette a gerinchálózata központi routereit, növelte a kapacitást és rendelkezésre állást. A DIGI előfizetői eddig is élvezhették az 1000 Mbit/mp letöltési sebességet, ha az FTTH hálózatra csatlakoztak. Az új, még stabilabb gerinchálózat a budapesti III., VI., IX., X., XI., XIII., XIV., XV. kerületeiben, továbbá Hatvanban, Gödöllőn, Szigetszentmiklóson, Tatabányán és Veszprémben készült el.

A mostani fejlesztésekkel további városokban (Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza, Szeged, Békéscsaba, Szolnok, Gyöngyös, Kecskemét, Veszprém, Százhalombatta, Hatvan, Tiszaújváros) érhető el 1 GB-os névleges letöltési kapacitású FTTH hálózat.