Látványosan növekszik a Bécsből induló repülőjáratok száma

Néhány hét óta az Air Serbia ismét repül Kraljevóba, a Transavia France Párizs-Orlyra, novembertől a Volotea ismét indul Nantes-ba, a Jet2.com pedig karácsonyi járatotokat kínál Manchesterből, Birminghamből, Newcastle-ből és Leeds Bradfordból Bécsbe.

A Pegasus Airlines Ankarába, a Rossiya for Aeroflot Szentpétervárra, az Air Cairo Hurghadába és a Corendon Airlines is Hurghadába, valamint Izmirbe és Antalyába repül a télen. A Sunexpress ugyancsak gyarapítja járatainak a számát Antalyába (TR), a British Airways és az Air France pedig akár napi háromszorosára növeli a London-Heathrow, illetve a Párizs-CDG-járatokat.

Az Air Canada, Ethiopian Airlines, Etihad és SAUDIA légitársaságok télen is képviseltetik magukat Bécsben, ahol újnak számít az Etihad Airways, amely a téli hónapokban az Abu Dhabi és Bécs közötti járatokat is kiszolgálja. Az Air Canada ismét egész évben repül Torontóba, a SAUDIA Dzsiddába (SA) irányuló járata is megmarad
a télen. Az Ethiopian Airlines még növeli is a Bécs és Addisz-Abeba (ET) közötti járatainak sűrűségét.

Számos ország, például az USA, már bejelentette a beutazási szabályok enyhítését, de világszerte egyedi szabályozások vannak érvényben: aki megfelelően felkészült, az mindenesetre nyugodtan utazhat. A Bécsi Repülőtér azt ajánlja az utazóknak, hogy az utazás megkezdése előtt tájékozódjanak azoknál a légitársaságoknál, amelyeknél a repülőjegyet lefoglalták, illetve az utazásszervezőnél a célországba való beutazáshoz szükséges nyomtatványokról és a beutazási követelményekről. A hatályos utazási szabályok áttekinthetők az osztrák külügyminisztérium honlapján.