Legalább 4G: 40 ezer forint kedvezmény

Március végéig kaphatják meg a hírközlési hatóság (NMHH) készülékcsereprogramja által szavatolt 40 ezer forintos támogatást azok a lakossági mobiltelefon-használók, akik új, legalább 4G-képes telefon vásárlása mellett döntenek, és leadják régi, használt, legfeljebb 3G-s vagy 2G-s mobilkészüléküket. A program már csaknem százezer, a 3G-hálózatok lekapcsolása miatt elavulttá váló készülék cseréjénél nyújtott anyagi segítséget. (A nyitó kép forrása: totalcar.hu.)

A Magyar Telekom már tavaly, az első félév végére megszüntette 3G-hálózatát, a Vodafone és a Yettel pedig fokozatosan teszi ugyanezt. A hálózati átalakítással a szolgáltatók a fogyasztói igényeket jóval hatékonyabban kiszolgáló 4G és 5G fejlesztésének kedveznek. Ezt a fejlesztést segíti az NMHH a hamarosan véget érő, a mobiltelefon-készülékek cseréjét támogató programjával azért, hogy a használók továbbra is zavartalanul élvezhessék a mobilinternet kínálta előnyöket, például használhassák a csevegőalkalmazásokat, a levelező alkalmazásokat, navigációs megoldásokat.  

A március 31-ig érvényes program részleteiről és az igénybevétel feltételeiről a netrefel.hu/keszulekcsere-tamogatas, a digitális világ nyújtotta előnyökről, a biztonságos internetezés szabályairól pedig a digipedia.hu oldalon érdemes tájékozódni.