Legyen vége a bezártságnak: Budapesti művészek az oltásról

Ónodi Eszter, Winkler Nóra, Mácsai Pál és Fischer Iván is a védőoltás fontosságáról üzen Budapest új kampányában. A színházak és koncerttermek lassan egy éve üresen szunnyadnak, a korlátozások feloldásához pedig az szükséges, hogy minél többen beadassák maguknak a koronavírus elleni vakcinát. Az újranyitás közel van, az oltással pedig végre mi is tehetünk azért, hogy ismét színpadok előtt ülhessünk – együtt, biztonságban. (A nyitó képen Ónodi Eszter; foto: Soós Bertalan)

A főváros új kampányában a kulturális élet, a sport és a vendéglátás kiemelt szereplői hívják fel a figyelmet a koronavírus elleni védőoltás beadatásának fontosságára. A kampányra készült film legfontosabb üzenete, hogy csak együtt tudjuk legyőzni a koronavírust és visszakapni megszokott életünket. Azt, amikor még lehetett színházba, moziba, múzeumba, étterembe vagy sporteseményekre járni.

Most a védőoltás a kulcs, ami kitárja előttünk ezt az ajtót. A videóban olyan népszerű művészek is megfordítják Budapest kultikus helyszínein a zárva táblát, mint Ónodi Eszter, Winkler Nóra, Mácsai Pál, Fischer Iván, jelképesen újranyitva ezzel a budapestiek kedvelt helyeit.

Az oltás a társadalmi szolidaritás gesztusaemeli ki az Örkény Színház igazgatója, Mácsai Pál, aki a vakcina beadását inkább közösségi feladatnak, és nem az egyén feladatának tartja. Winkler Nóra a látogatók nélküli, kihalt Kiscelli Múzeumból, Gerendai Károly üres étterméből, Ónodi Eszter pedig a Corvin Mozi sötét és üres nézőteréről üzen. A labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, a magát félig magyarnak valló Marco Rossi a Kelen SC sportpálya öltözőjéből üzen magyarul, alig várva, hogy a sportpályák is megteljenek újra élettel és nézőkkel. Legyen vége a bezártságnak, és nyissuk ki együtt Budapestet! Erős város, erős közösség. Budapest – zárja a filmet reménykeltő mondatokkal Kulka János mindenki által kedvelt hangja, keretezve és még inkább hangsúlyossá téve az üzenetet.

Most mindannyian közelebb kerülhetünk ahhoz, hogy visszatérhessen az élet a rendes, megszokott kerékvágásba – ehhez azonban fontos lépés a járvány elleni védekezésben, hogy a lakosság minél magasabb arányban kapja meg a védőoltást. A videó szereplői maguk is ezt támogatják, és mindenki mást is erre buzdítanak, hiszen csak így telhet meg újra élettel kedvenc fővárosunk, Budapest.

A megszokott és megbízható heti beszállításoknak megfelelően, ma ismét 100 ezernél több adag Pfizer-BioNTech COVID-19 elleni vakcina érkezett hazánkba.

Ez már a tizedik szállítmány 2020. december 26. óta a Pfizer és a BioNTech által fejlesztett, Comirnaty oltóanyagból, ezzel a vállalat által Magyarországra exportált vakcinaadagok mennyisége meghaladja a 750 ezret. A Pfizer és a BioNTech által fejlesztett COMIRNATY az első feltételes forgalomba hozatali engedéllyel rendelkező COVID-19 elleni oltóanyag volt az Európai Unióban, amelyet a 16 éves vagy annál idősebb népesség immunizálására, a SARS-CoV-2 vírus okozta COVID-19 fertőzés megelőzésére használhatnak az országok.