Magyar fejlesztők megtalálhatják a választ a válság nagy kihívásaira

Európa rég nem látott energiahiánnyal néz szembe, miközben az infláció világszinten is rekordokat dönt. Magyarországon a háztartások költségvetése, illetve a kis- és középvállalkozások működése mellett a városi közlekedést is alapjaiban rázhatják meg ennek következményei. A kihívásokra azonban eddig még sosem látott technológiai megoldások adhatnak választ. Megtalálásukra és kidolgozásukra ösztönzi Magyarország legtehetségesebb szakembereit a Yettel 5 millió forint összdíjazású hackathonja.

A Hack it your way (Csináld a magad módján!) névre keresztelt, programozó szakembereknek, fejlesztőcsapatoknak és startupoknak kiírt kétfordulós pályázaton a háztartások kiadásainak okoseszközökkel való csökkentése, a kis- és középvállalkozások hatékonyabb működésének segítése és a városi közlekedés környezetbarát, energiahatékony újragondolása szerepel a kihívások között. A 12 500 euró összdíjazású verseny nyerteseinek legígéretesebb ötletei helyben is hozzájárulhatnak a válság kezeléséhez.

Mohamed ElSayad, a Yettel Magyarország kereskedelmi vezérigazgató-helyettese a társaság mobilhálózatát és a benne rejlő lehetőségeket ajánlja, hogy a legújabb technológiák felhasználásával segítsen problémák – a háztartások kiadásainak csökkentése, a magyar vállalkozások megmentése és a fenntartható közlekedés megőrzése – kezelésében.

(A kép forrása: m.lifedirector.com)

A verseny tehát a legkiválóbb magyar fejeket szeretné összehozni, hogy együtt oldják meg a azokat a problémákat, amikkel közösség, a társadalom vagy a világ általában szembesül.

A szervezők az egyes témakörök részletes kifejtését október 10-én teszik közzé. A versenyre – már mostantól, egészen – október 30-ig lehet benevezni és egyúttal benyújthatók az első körös ötletek is.