Magyar okoshőmérő és létszámszabályozó

Napokon belül a piacon is megjelenik két, hazai szabadalom, amely akár együtt is kiválóan szolgálja az általános biztonságérzetet.

A kézi lázmérő helyettesítésére fejlesztett, s egyben a maszkviselést is ellenőrző szemszkenneres ThermoVir® okoshőmérő öt másodperc alatt, egytized fok pontossággal szűri ki a lázas betegeket. A hőkamerával felszerelt Mondisplay Visitor Management pedig a belső és külső terek létszámszabályozására hivatott – emberi beavatkozás nélkül.

A ThermoVir lényege, hogy érintés, emberi beavatkozás nélkül megméri a testhőmérsékletet, igény esetén ellenőrzi, hogy a vizsgált személy visel-e maszkot, és jelez, ha nem találja megfelelőnek az eredményt. Akár reptéri beléptető-rendszerben is használható. 

A Mondisplay Visitor Management célja, hogy irodák, gyárak akár egy világméretű járvány idején meg tudják óvni munkavállalóikat.

A valós idejű forgalomelemzés fontos a kereskedelemben, szolgáltatásban. A készülék ügyel a túlzsúfoltság elkerülésére. A 9–12 óra közötti időszakban képes figyelmeztetni a 65 évesnél fiatalabbakat, hogy nem mehetnek be az üzletbe.