Meghekkeltek sok kormányközeli újságot hétfőn reggel

Hétfőn reggel jó pár kormányközeli újságot meghekkeltek. Az akciót valószínűleg az Anonymous nemzetközi hekkercsoport hajtotta végre, akik vasárnap jelezték, hogy támadni fognak, mert az ukranai orosz invázió ellenére „a magyar kormány és Orbán Viktor miniszterelnök továbbra is a Kreml trójai falovaként viselkedik Európában”.

Hétfőn reggel

  • a Nemzeti Sport,
  • a Metropol,
  • a Figyelő,
  • a Szabad föld,
  • a 888.hu,
  • a Mandiner
  • és több megyei lap címlapján is váratlan kép fogadja az olvasókat.

„Ez a weboldal a kormányzati propagandamédia része! Elhoztuk az igazságot nektek! Propaganda helyett független sajtót! Nézd meg, hogyan ver át a propaganda média!”

– hirdeti a címlapokon megjelenő szöveg. Egyes lapoknál nem jelenik meg ez a szöveg, csak egyszerűen elérhetetlenné vált az oldal, nem tölt be. Vélhetően itt is erről az akcióról lehet szó, de ezt teljesen biztosan nem tudni.

Az akciót valószínűleg az Anonymous nemzetközi hekkercsoport hajtotta végre, mert az oldalak alján erre utaló szöveg van. Bozzay Balázs cikke itt folytatódik, tessék kattintani!

A szabadeuropa.hu híréből: Kis idő elteltével a kormánykritikus tartalmak eltűntek az oldalakról, de a megtámadott weboldalak azóta is elérhetetlenek.

Az RTL vasárnap este – pár órával az oldalak feltörése előtt – arról számolt be, hogy az Anonymous hekkercsoport egy videóban fenyegette meg az Orbán-kormányt, amiért továbbra is kiáll Vlagyimir Putyin Oroszországa mellett. „A magyar kormány és Orbán Viktor miniszterelnök eközben továbbra is a Kreml trójai falovaként viselkedik Európában, és blokkol minden olyan akciót, amely az ukrán népet és az Oroszország elleni szankciókat támogatja” – üzente az Anonymous, amely felszólította a magyar kormányt, hogy „ne terjesszék tovább az orosz propagandát”.