Modern és magyaros – a budapesti Mariott Hotel megújult étterme. Fiatalos, puritán dizájn, visszafogott színek jellemzik az új enteriőrt. A gasztro-koncepció illeszkedik a legújabb irányzatokhoz, azaz szinte kizárólag hazai alapanyagokkal dolgoznak, sőt, igyekeznek a Budapesthez közeli termelőket megtalálni. Az étterem változatlanul legnagyobb attrakciója persze a dunai panoráma.
A DNB Budapest – a rövidítés mögött a Danube szó rejlik – éttermi séfje Varga Roland és Konstantinos Kranakis executive séf évente négy alkalommal jelentkezik új menüsorral.
A 210 személy befogadására alkalmas étterem részekre osztott, nem hat hodálynak, otthonos. Hangulatos, európai, kicsit franciás az enteriőr, ezt sugallják a formaruhák is, meg a kockás szalvéták.
A mostani étlapról érdemes idézni: túrógombóc, almás pite, kürtős kalács, somlói galuska – persze emelt szinten, ahogy egy ötcsillagos ház konyhájához illik. Hasonlóan igaz ez az alföldi gulyáslevesre, a kacsamellre, a töltött káposztára vagy a mangalicatepertőre is.
Mindennek bizonyára örülni fognak a külföldi turisták, bár a ház vezérigazgatója, Arne Klehn, bízik abban, hogy még tovább növelhetik az utcáról betérők és a magyar törzsvendégek számát is.
A hotel ugyancsak megfrissült bárját Liz and Chain-nek nevezik, itt a laza ebéd, a széles pezsgőválaszték és a koktélok lesznek a hívószavak.
Az épület maga – Finta József sikeres alkotása – egyébként lassan az ötvenedik születésnapjához közeledik, amelyet megújult külsővel, és igazi magyaros konyhával fognak majd bizonyára ünnepelni a vendégek és az alkalmazottak is.