Mérnökök százait várja a magyar Bosch

Egy híján húsz esztendővel ezelőtt mindössze öt munkatárssal kezdődött az autóipari fejlesztési tevékenység a Robert Bosch Kft.-nél. A Budapesti Fejlesztési Központ, amely ma a Bosch világszintű fejlesztéseinek egyre nagyobb szerepet vállaló közössége, emellett fontos szerepe van az automatizált és az elektromos mobilitás fejlesztésében, hivatalosan csak öt évvel később, 2005-ben alakult meg.

A Robert Bosch Kft.-nél ma már jó 3200-an dolgoznak, csaknem négyötödrészt a fejlesztési központban. Ezzel az autóipari mérnökök számát tekintve a budapesti a Bosch második legnagyobb európai fejlesztési helyszíne.

„Vitathatatlan és szükségszerű a budapesti fejlesztő csapat létszámának hatalmas léptékű növekedése. Ami azonban ennél is kiemelkedőbb, az a minőség és a szaktudás. Budapesten az elmúlt csaknem húsz évben olyan kompetencia- és tudástranszfert építettünk fel, ami biztosítja, hogy a magyarországi Bosch élen járjon a jövőt alakító technológiák megalkotásában” – jelentette ki Daniel Korioth, a magyarországi Bosch csoport vezetője „az év befektetője” ünnepségen, amikor átvette „Az év munkahelyteremtő vállalata” díjat. – „Ehhez elengedhetetlen munkatársaink kiemelkedő szaktudása, a kreativitás és az innovatív gondolkodás támogatása végett pedig felelős munkaadóként kiváló minőségű munkahelyeket kell létesítenünk.”

A Robert Bosch Kft. tavaly jelentette be, hogy 37 000 millió forint értékű beruházással bővíti budapesti központját. Az újabb bővítés első fázisában, 2021-re elkészülő épületegyüttes 1800 munkavállaló befogadására lesz alkalmas.