Mindjárt itt a diákalbérlet-kereső idény

A felvételi eredmények tudatában hamarosan számtalan most érettségiző diák lepi majd el az albérletpiacot a legkedvezőbb bérlemények után kutatva. Ha valaki az ár–érték-arányt tekintve jó lakásba szeretne költözni a fővárosban, akkor már július végén, augusztus elején érdemes keregélni – javasolják az ingatlanosok.

Célszerű idejében végig járni az ajánlattevőket, hogy senki se kényszerüljön kedvezőtlen döntésbe. Célszerű akár az augusztusi bérleti díjat is kifizetni biztonság céljából, majd – ha olyan az albérlet – akkor lakótárs(ak)at kell toborozni, hogy arányosan csökkenjenek a kiadások és megtérüljön az augusztusért kiadott pénz.

Szeptemberre egekbe szöknek az árak az albérletek piacán, mert a tulajdonosok biztosak benne, hogy ki tudják adni a lakásukat. Ráadásul nem mindenki pályázik diákalbérlőre, mert sokan egész évben szeretnének bevételhez jutni ingatlanjuk által.

Az ingatlanszakértő tanácsa: aki bérleményt keres, legyen naprakész. Célszerű minden fórumon keresgélni, még a közösségi médiában is. A tulajdonosok – önnön biztonságok okán – szívesen fogadják, ha valakinek az ismerőse veszi ki a lakást, és nem vadidegen az utcáról. A bérlőnek is ez a megoldás a kedvező, mert alkualap lehet, ráadásul a közös ismerős révén bizalmi kapcsolat alakulhat ki a felek között.