Munkatársakká változtatja a robotokat a Bosch

Finoman megfogja a fém alkatrészt, majd átadja kollégájának, eközben nagyon figyeli a másik minden mozdulatát, hogy megállhasson, mielőtt egymásnak ütköznének; 175 centiméteres magassága ellenére könnyed, ám gondos mozdulatokkal dolgozik, és sosem hibázik.

Ez nem más, mint az APAS-asszisztens, a robot, amely képes fizikai kapcsolat nélkül együtt dolgozni az emberekkel. Az asszisztensrobot az idei Hannoveri Vásáron bemutatott „Bosch Munkahely 4.0” átfogó koncepció része, amely szerint a jövő ipari munkahelyei teljesen össze lesznek kapcsolva egymással, és elsősorban a munkavállalók igényeire összpontosítanak.

„Alapvető változásokat hoznak majd a következő évtizedek a gyártóipari munkákban. Ipar 4.0 szakértőként és vezető újítóként a Bosch a változás élére áll. Aktívan alakítjuk a jövő munkahelyét– mondta dr. Stefan Hartung, a Robert Bosch GmbH igazgatótanácsának tagja –, ember és gép között minden eddiginél szorosabb és gördülékenyebb munkakapcsolatra törekszünk. Az Ipar 4.0 és a hálózatba kapcsolt világ vívmányai elsősorban a dolgozókat támogatják, megkönnyítve a munkájukat és munkahelyi életüket.”

A Bosch a dolgozókhoz alkalmazkodó Munkahely 4.0 munkaállomását is bemutatta: a munkafelület például a megfelelő magasságra állítja be magát, a dolgozók pedig személyre szabottan, egy általuk meghatározott sebességű vetítés formájában kaphatják meg az utasításokat. A hálózatba kapcsoltságnak és az APAS-hoz hasonló segítőknek köszönhetően az iparban a munka nemcsak biztonságosabb és könnyebb az eddiginél, hanem termelékenyebb is lesz. Az autógyártók és a gépjárműipari beszállítók – csakúgy, mint a fogyasztási cikkek előállítói – már most használnak a Bosch APAS-asszisztenséhez hasonló, együttműködő robotokat.

A Munkahely 4.0 ember és gép szoros együttműködését valósítja meg – ennek egyértelmű bizonyítéka az APAS-ellenőr is. Tanulási képfeldolgozó funkciójának segítségével önműködően érzékeli, ha egy gyártási alkatrész felülete nem felel meg a követelménynek. Csupán egyszer kell a gépnek megtanítani, hogy mekkora eltérés engedélyezhető, és hogy mikor kell selejtezni az alkatrészt. A mesterséges intelligenciának köszönhetően a gép a tanultakat ezután már képes minden minőség-ellenőrzésnél alkalmazni és az embert helyettesíteni ebben a monoton munkakörben, miközben ügyel valamennyi alkatrész tökéletes minőségére.

A hálózatba kapcsoltságnak köszönhetően a Munkahely 4.0 által produkált gépadatok összegyűjthetők, elemezhetők és megjeleníthetők: a termelési környezet állapotára vonatkozó információkat a dolgozók egyetlen képernyőn, például ciklusidő-elemzés, illetve alkatrész- vagy hibaszámlálók útján figyelhetik. Így bármikor ellenőrizhetik, hogy minden a terv szerint történik-e.

Manapság az ipari vállalkozásoknak és munkatársaiknak gyorsan kell reagálniuk az új követelményekre és a piaci változásokra, egy rugalmas gyártóeszköz segítségével még jobban meg tudnak felelni az aktuális igényeknek. Jó példa erre a Bosch gyártósora Homburgban, ahol a Bosch több mint 2000-féle alkatrészből 200-féle hidraulikus modult képes gyártani. A hálózatba kapcsoltságnak köszönhetően az alkatrészek egymás utáni rendelése automatikus, a teherautókba és traktorokba beszerelt modulok vezérlik az olyan üzemi és hajtási hidraulikákat, mint a rakodófelületek döntése vagy az eke felemelése. A gyártósor kilenc állomása egy okoshálózaton keresztül kapcsolódik egymáshoz.

Az állomások a minden munkadarab részét képező RFID azonosító chip alapján tudják, hogy a készterméket miként kell összeszerelni, és hogy milyen további munkafázisokra van szükség. A hidraulikus alkatrészek összeszereléséhez szükséges munkatervek lehívása és megjelenítése a monitorokon kép vagy videó formájában, automatikusan, az adott munkatárs anyanyelvén és képzési szintje szerint, testre szabottan történik.

A Bosch már évek óta dolgozik Ipar 4.0 megoldásokkal, világszerte működő több mint 270 gyártási helyszínén kiválóan hasznosítható tapasztalatokra tett szert az ipari technológia, valamint a szoftverek, szolgáltatások és felhőmegoldások használatában. A hazánkban is jelen lévő világcég által az Ipar 4.0 szellemében kifejlesztett gyártási és logisztikai szoftverek és termékmegoldások, szolgáltatások különösen keresettek, az adott vásárló igényeihez szabottak. Az Ipar 4.0 megoldásokon keresztül a Bosch várhatóan több mint egymilliárd euró extra árbevétellel és ugyanekkora megtakarítással számolhat 2020-ban.