Műszaki váltás az Euronewson, a tartalom marad a régi

Technikai változás történt az Euronews tévés felületének működésében, ami kis mértékben a műsor arculatán is észlehető, de a nézők továbbra is változatlan tartalmat kapnak minden felületünkön: televízióban és online is – adja tudtul az európai tévétársaság szerkesztősége.

Az Euronews magyar televíziós adása mostantól egy itthon eddig nem használt, egyedülálló digitális technológiával jut el a kábelszolgáltatókhoz. Az átmenet okozhat fennakadásokat, de a tévéadás továbbra is szerepel a kábelszolgáltatók kínálatában és az Euronews weboldalán is elérhetők a műsor, valamint a cikkek és a videók.

Mostanra már sokan észrevehették: a technikai átállással egyidőben megváltozott a tévéműsor arculata. A következő hetekben még lesznek apróbb változások, de ez a tartalmat nem érinti. Az észlelhető hibákat folyamatosan megszünteti a társaság, és ezzel egyidejűleg az arculati elemeket is finomítja. A szerkesztőségi levélben olvasható még, hogy „várjuk és köszönjük nézőink észrevételeit, igyekszünk figyelembe venni őket”.

Az Euronews a folyamatos megújulás részeként a későbbiekben egyre inkább a digitális tartalomra fekteti a hangsúlyt, de – figyelembe véve a magyar közönség elvárásait – megtartja a tévéadást is.

A szerkesztőségi közlemény ekként zárul: „Köszönjük nézőink megértését és türelmét, kérjük, hogy továbbra is kövessék tévéadásunkat, közösségimédia-felületeinket, valamint weboldalunkat, ahol mindig megtalálják Európa és a világ legfontosabb híreit”.