National Geographic: elátkozott helyek atlasza

A home office, aztán ugyanott a hosszú esték lassan erodálják a „home, sweet home” melengető ölelését. Mielőtt csapdában éreznénk magunkat, tegyünk kísérletet, ezúttal a National Geographic csatorna legfrissebb kínálatával! Persze minden platformon bombáznak már bennünket jobbnál jobb, többször igen igényes szórakoztatással, filmek, zenék, színházi előadások jönnek házhoz, hogy elviselhetőbb legyen a kényszerű bezártság. (Nyitó kép: az Atlanti-óceán temetője, a Bermuda-háromszög; forrás: geo.de)

A National Geographic decembertől egy új sorozatot mutat be „Elátkozott helyek atlasza” címmel. A sorozatban Sam Sheridan író-kalandor a világ néhány sötét, sokak által egyenesen elátkozottnak tartott helyére látogat és utána jár, hogy mi igaz a híres legendákból, például: Ki volt Drakula? Mi a Bermuda-háromszög titka? Létezett-e Atlantisz?

Mi igaz a világszerte ismert a babonákból és mendemondákból? Valóban éltek a legendák szereplői, a rémmesébe illő alakok és megtörténtek felfoghatatlanul különös, megmagyarázhatatlannak tűnő esetek? Tényleg vannak vidékek, ahol bővebben arat a halál? Sam Sheridan ezt kutatja Drakula kelet-európai szülőhelyétől a Bermuda-háromszögig és a louisianai mocsarakig a helyi folklórba, hagyományokba, átkokba veszélyesen belegabalyodva. A National Geographic új sorozata decemberben kezdődik és minden szombat este 9 órától láthatóak a premier-epizódok.

A sorozat első részében a Bermuda-háromszög átkának jár utána Sam Sheridan, aki oceanográfusok, fizikusok és valószínűségszámítási szakértők segítségével keres választ arra, hogy mi történhet az Atlanti-óceánnak az északi területén. Csaknem mindenki hallott már erről az elátkozott tengerrészről, ahol hajók és repülők sokaságának veszett már nyoma megmagyarázhatatlan módon. Valóban nincs magyarázat ezeknek a szerencsétlen járműveknek az eltűnésére? (A Bermuda-háromszög átka, premier december 5-én.)

A második epizódban Atlantisz létezését kutatják. Atlantiszról, a Platón szerint egy természeti katasztrófa következtében elsüllyedt misztikus kontinensről, megoszlanak a vélemények: egyesek szerint csak kitaláció az egész, mások viszont hisznek a legendás birodalom létezésében, sőt még az egykori elhelyezkedését is tudni vélik. (Atlantisz átka: premier december 12-én)

Szerintem bátran dőljünk hátra, és utazzunk a National Geographic-kal.