Nem Danubius: mostantól Ensana

Európa 26 legismertebb és legrangosabb gyógyszállodája, köztük öt kiemelkedő magyarországi hotel ma az ígéretes, új Ensana márka alatt egyesült. (A képen: a Margitsziget gyöngyszeme.)

Az Ensana név az „egészség” és a „gyógyulás” szavak latin megfelelőiből származik, kifejezi a márka elsődleges céljait. A csoportnak Magyarországon, a Cseh Köztársaságban, Szlovákiában és Romániában vannak szállodái, a helyi természeti erőforrások gyógyító erejét egyesíti az orvosi szaktudással, hogy támogassa vendégeinek egészségét és jó közérzetét.

Mark Hennebry (bal oldali kép), az Ensana elnöke kiemelte: Európa leghatékonyabb, történelmi hagyományokkal bíró természetes erőforrásainak őrzői vagyunk és ezeket innovatív módon aknázzuk ki vendégeink egészségének javítása végett.

Az új Ensana márkához a következő hazai gyógyszállodák tartoznak: a budapesti Thermal Margitsziget és a Grand Hotel Margitsziget, a sárvári Thermal Sárvár és a hévízi Thermal Hévíz, valamint a Thermal Aqua. Ezek az Ensana hotelek, illetve a többi magyarországi Danubius szálloda továbbra is az anyavállalat, a CP Holdings tulajdonában maradnak.

A márkát az egészség- és wellnessturizmus világméretű növekedésére reagálva hozták létre: ez a piac ma már 639 milliárd dollárnyi értéket képvisel, és becslések szerint 2022-re elérheti a 919 milliárd dollárt). Ehhez kiemelkedő teljesítménnyel járulnak majd hozzá a magyarországi szállodák, amelynek margitszigeti gyógyszállói az idén augusztus végéig – a múlt év azonos időszakához képest – 12, országosan pedig 8%-os bevétel-növekedést értek el.

A következő években számos újítást és beruházást terveznek – inspiráló új kezeléseket, létesítményeket, munkahelyeket teremtve ezzel.

Az itthon új Ensana márka bejelentését követően a magyarországi házak munkatársai megünneplik kiemelkedő teljesítményüket, valamint két fontos munkatársuk előléptetését: Mácsai Péter, a margitszigeti Ensana Health Spa hotelek vezérigazgatója a teljes magyarországi klaszter (3 desztináció, 5 szálloda) vezérigazgatója lesz, Heréb Istvánt, a margitszigeti Ensana Health Spa hotelek értékesítési igazgatóját pedig a teljes magyarországi Ensana szállodacsoport értékesítési és marketingigazgatójává nevezték ki. 

Az Ensana több száz természetes gyógyító erőforrással – ásványi forrásvizekkel, termálvizekkel, gyógyiszappal, tőzeggel, természetben előforduló gázokkal és más erőforrásokkal büszkélkedhet.

A márkához tartozó ingatlanok kínálata örvendetesen széles, hogy minden pénztárcához illeszkedő és a legjobb ár–érték-arányú hoteleket kínálhassa. Beletartozik számos gyönyörű műemléki ingatlan, köztük a csehországi Mariánské Lázně fürdővárosban található ötcsillagos Nové Lázně hotel, amelynek gyönyörű történelmi római fürdője 1896-ban létesült, valamint a budapesti Grand Margitsziget is.