Nem kért az ellátásból, rátámadt a mentőre

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 30 éves férfi ellen, aki megharapta az ellátására érkező mentőautó sofőrjét. (A nyitó illusztráció forrása: https://he-man.fandom.com)

A férfi tavaly szeptemberben, egy hajnali órán Győr belvárosában keveredett nézeteltérésbe egy társasággal, miközben elesett és az arcán megsérült.

Emiatt rendőri intézkedésre került sor, a férfihoz mentőt is hívtak. A mentők megkezdték a terhelt ellátását, majd amikor közölték vele, hogy a fejsérülése miatt be kell vinni a kórházba a vádlott ellenszegült, ki akart szállni a mentőből.

Azért, hogy ezt megakadályozza, a mentő 41 éves sofőrje a kezelésre szoruló férfi elé állt, aki ezért rátámadt, a gépkocsivezető felé ütött, ami éppen súrolta a sértett arcát. A sofőr megpróbálta lefogni, ám az megharapta, miáltal nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A férfi ellen az ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés miatt emelt vádat, és indítványozta, hogy a bíróság elzárásra ítélje.

Az ügyben a Győri Rendőrkapitányság munkatársai nyomoztak, az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni – tájékoztatta szerkesztőségünket a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség.