Nemzetközi magániskola nyílt Miskolcon

London, Párizs és New York után ma átadták Miskolc első magániskoláját, az Avalon International Schoolt, hogy szeptember 2-án megkezdődhessen benne az oktatás. A cambridge-i rendszerű iskolát a HELL cégcsoport által támogatott Avalon Nemzetközi Iskola Alapítvány működteti. Az Avalon International School alternatív oktatási lehetőség; az intézmény célja a helyi értékek megtartása, a város tőkevonzó képességének és a régió versenyképességének javítása.

Az Avalon International School (AIS) új színfolt és nemzetközi szinten is vonzó intézmény Miskolc nevelési és oktatási palettáján – írja tudósítónk. Az óvoda és az iskola épülete, illetve felszerelése is sugallja az AIS által képviselt értékeket, amelyek megfelel a 21. század módszertani, esztétikai és technikai igényeinek.

Az 5000 négyzetméteres, ötven kilowatt teljesítményű napelemmel fölszerelt létesítmény építése márciusban kezdődött. Az óvoda–iskola kettős saját konyhája gondoskodik az egészséges és változatos étkezésről. Az óvoda két csoportszobájában, tantermében, tornaszobájában, fejlesztőtermében, játszószigetén foglalkoznak a kicsikkel.

Az iskola egyik tanterme.

A diákok számára kilenc tantermet, valamint szaktermeket (zeneterem, zeneszobák, számítástechnika terem, fejlesztőtanterem) alakítottak ki. Van még az iskolának természettudományi laboratóriuma, hang- és világítástechnikával ellátott színház-, valamint képzőművészeti terme, az udvaron pedig külső tantermeket és tanulószigeteket alakítottak ki.

Az iskola könyvtára.

A diákok számos sportágat kipróbálhatnak a kosárlabdapálya méretű tornateremben és a gumiburkolatú, szabadtéri, szabvány méretű kézilabdapályán. Hatalmas játszótér is van az udvaron. A tanulók kertészkedhetnek is: a magaságyásokba virágokat, zöldségeket ültethetnek. A tantermekben és az óvodai csoportszobákban okostáblák működnek, az elsős diákok pedig tábla-számítógépet kapnak a tanuláshoz.

A miskolci magánintézmény az óvodában a National Day Nurseries Association (NDNA) nevelési programja, az általános iskolában a Cambridge Assessment International Education pedagógiai programja alapján működik. Az óvodában és az iskolában is angol anyanyelvű, valamint angolul kiválóan beszélő magyar pedagógusokkal kezdődik az első tanév. A két óvodai csoportban és egy elsős osztályban, csoportonként 12-15 gyermek tanul majd, azaz az idén összesen negyven gyerek kezdi meg tanulmányait a miskolci AIS nemzetközi iskolában.