Népek dalai a Nemzeti Énekkar karácsonyi koncertjén

Remény szerint az adventi és karácsonyi időszak meghittségét sugározza a Magyar Nemzeti Múzeumban december 18-án este fél nyolckor kezdődő koncert.

Csatlós Norbert felvétele a Magyar Nemzeti Énekkarról.

A legszebb európai karácsonyi dalok (Mária-énekek, kolindák) az egész Földet átfogó világába hallgathat bele a hangverseny részese. A műsor szerkesztői Európából a tengerentúlra is elrepítik a közönséget, hogy megismerkedjék a hazánktól messze élő népek karácsonyvárásával, az ünnep lélekemelő misztériumával. A rendezők ígérik: a zongorakíséretes dalfeldolgozásoktól a legmerészebb, sokszólamú kórusművekig eljutva mindenütt a szeretet kíséri a karácsonyi koncert vendégeit.

A hangverseny végén felcsendül Ottorino Respighi Lauda per la Natività del Signore című csodálatos kantátája: a karácsonyt megelőző napok minden bizonnyal legkiemelkedőbb szellemi élményét kínálja.

A hangversenyen ezúttal is a Nemzeti Énekkar és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar szólistái lépnek fel Bizják Dóra zongoraművész közreműködésével. Vezényel: Somos Csaba. Szólót énekelnek a Nemzeti Énekkar művészei, közreműködik a Nemzeti Filharmonikus Zenekar; karmester: Somos Csaba. A műsoron Morten Lauridsen, Francis Poulenc (hallgassuk tőle az „O Magnum Mysterium”-ot!) és Ottorino Respighi művei.