Nyomtató fehérben – óriás festékpalackokkal

Napokon belül a hazai kínálatban is megjelenhetnek az Epson kitüntetett EcoTank nyomtatói. A japán gyártó újdonságait (L3160, L3156) legutóbb formatervezési díjjal jutalmazták, és a szokásostól eltérően, akár fehér színben is kínálják őket. Völgyi László, a magyar Epson vezető munkatársa lapunk tudósítójának elmondta, hogy bár továbbra is népszerűek a fekete nyomtatók, sokan keresték/keresik a munkahelyi, otthoni környezethez jobban illő, világos, ez esetben fehér házban elhelyezett nyomtatókat.

Az újdonságként megjelenő EcoTank termékcsalád legújabb tagjai helytakarékosak, a tintatartály a készülék belsejében kapott helyet úgy, hogy könnyen ellenőrizhető legyen a tintaszint, és az eddiginél egyszerűbbé vált az újratöltés is.

Az újdonságokat nagyméretű tintatartállyal látták el. Különösen jó hír, hogy a reménybeli tulajdonosok, használók a kezdőcsomagba mellékelt palackokkal akár három évre elegendő tintát kapnak1, miáltal a tintaköltségeknek akár 90%-át is megtakaríthatják2.

Az EcoTank nyomtatókkal egyszerűen kezdeményezhető nyomtatás mobiltelefonról, táblagépről és laptopról: a Wi-Fi vagy Wi-Fi Direct szolgáltatással és az Epson iPrint alkalmazással okoseszközökről is küldhetők a dokumentumok3, mi több, az Email Print szolgáltatással3 a világ bármely pontjáról megoldható a nyomtatás.

1. Három évre elegendő tinta átlagosan havi 225 oldal nyomtatási mennyiséget feltételezve az EcoTank otthoni és irodai nyomtatók esetén, illetve 40 fénykép nyomtatását feltételezve az EcoTank fotónyomtatók esetén. A számítások alapja a készülékhez mellékelt fekete tintapalackkal nyomtatott legalacsonyabb oldalkapacitás az otthoni és irodai nyomtatók esetén és a készülékhez mellékelt fényképes oldalkapacitás a fotónyomtatók esetén. 

2. Az átlagosan elérhető megtakarítás/szükséges patronszám számítása az EcoTank termékcsalád készülékeihez (kivéve: L805, L810, L850, L7160) adott tintapalackokkal kinyomtatható oldalakkal megegyező számú nyomatszámra értendő, a hardver árát figyelmen kívül hagyva. Az összehasonlítás az A4 EcoTank termékcsalád és a Közép- és Kelet-Európa, Közel-Kelet és Afrika tíz legnépszerűbb modellje között történt.

3. Az Epson Email Print használatához internetkapcsolat szükséges.