Orbán amerikai barátja beleszeretett a röszkei kerítésbe

Tucker Carlsonnal az történt, ami a magyar emberek döntő többségével soha nem fog megtörténni: a Fox News ideiglenesen hazánkban állomásozó műsorvezetője öt nap alatt háromszor járt a budai karmelita kolostorban, ráadásul mindhárom alkalommal Orbán Viktorral is sikerült találkoznia. (Carlson a déli vasfüggönynél; foto: hvg.hu)

Elsőként egy rövid látogatást tett a miniszterelnöknél, másodjára egy informális esti parti vendége volt, harmadik alkalommal pedig egy 15 perces interjút készített Orbánnal. Azt már korábban tudni lehetett, hogy Carlson csodálja (az orbáni) Magyarországot, de a mostani látogatása megerősítette abban, hogy a mi országunk jobb hely, mint Amerika. Nálunk szabadabb a sajtó, szabadabbak az emberek, nagyobb a rend és a tisztaság.

Utóbbira a magyar határkerítésnél tett látogatása során ébredt rá a Fox News műsorvezetője, aki kedvező benyomásairól Esztergom főterén, a Mathias Corvinus Collegium fesztiválján is beszámolt a megjelent, nem túlságosan nagyszámú, ám annál prominensebbnek számító közönségnek. Katonai helikopterrel vitték Carlsont a szerb határ mentén felállított kerítéshez, amelynek nemcsak építészeti megoldása, de egyszerűsége is lenyűgözte. Carlson kiemelte, hogy – szemben az amerikai határkerítésekkel –, a magyar esetében nincsenek bonyolult műszaki megoldások, valójában egy egyszerű, de a célnak kiválóan megfelelő műtárgy állja útját az illegálisan betolakodni szándékozóknak.

Utóbbiak közül két szírt épp ottjártakor tessékeltek ki a magyar határőrök, visszavezették őket a szerb oldalra. Carlson műsorvezető szerint a magyar határőrök udvariasan, de határozottan intézkedtek az illegális migránsokkal szemben. Különösen egy eldobott szendvics tett rá mély benyomást, amelyet az egyik határőr felemelt a földről. Nyilván azért, mert nem akarta, hogy a magyarok országa szemetes legyen. Itt ugyanis rend van és tisztaság, nem úgy, mint Carlson műsorvezető hazájában, Amerikában. Az amerikai határőrök – és ezt már mi tesszük hozzá – bizonyára magasról tesznek az eldobott szendvicsekre, otthagyják az úton a szemetet, mert nekik nem fontos, hogy az országuk tiszta legyen. Ők – különösen Biden elnöksége óta – a koszt, a rendetlenséget, és az ezzel járó káoszt kedvelik.

Annyit mindenesetre megállapíthatunk, hogy Carlson műsorvezető rajong Magyarországért, az itteni emberek egyszerű, de boldog életéért. Igazából nem is érti az ember, hogyha számára az Egyesült Államok olyan borzalmas hely, mint amilyennek leírja, és Magyarország annyira élhető és boldog, mint ahogyan azt láttatni igyekezett, akkor miért nem költözik ide. Ha másként nem megy, akár menedékjogot is kérhetne Magyarországon.

A NER bizonyára szívesen látná soraiban, az meg majd kiderül, hogy hazánkban eltöltött néhány hónap után tud-e még őszinte lelkesedéssel áradozni az országról.