Örökre díjazva: Üzleti Etikai Díj

Az idén is csak 10 vállalat vehette át az Üzleti Etikai Díjat, azt a kiemelkedően rangos elismerést, amit az alapítók „életfogytig” adományoznak a kitüntetettnek. A díj arra kötelezi viselőjét, hogy mindig példamutató felelősséggel álljon helyt az üzleti életben. (A nyitó képen az idei díjazottak, középen az alapítókkal.)

A tisztességes, felelős üzleti magatartás ugyanis értékrendi besorolás, ami nem változhat, amit nem lehet lecserélni pillanatnyi érdekek szerint. A titulus és logó, azaz cég, szervezet, áru vagy szolgáltatás azonosítására szolgáló egyedi, jól felismerhető jel használatának jogát csak az alapítók vonhatják vissza.

Az alapítók: László Ervin akadémikus, Béke Nobel-díjra többször jelölt, világhírű tudományfilozófus, író, a Budapest Klub alapítója és Demcsák Mária, a hazai üzleti újságírás kiemelkedő alakja, a Piac és Profit folyóirat alapítója.

Az idén 100 pályázati felkérést adtak ki az alapítók a díjra jelöltek között; 54-en éltek is a felkéréssel. Fontos tudni: csak pályázati felkérés birtokában lehet pályázni az üzleti etikus jelző viselésére. A magas színvonalat mutatja: 17 pályázat – egy-egy pont eltéréssel – egyformán magas pontszámokat kapott a 42 tagú zsűritől, aminek tagjai az előző években díjazott cégek vezetői.

A már mintegy 130, máig működő üzleti etikus céghez az idén újabb 10 csatlakozott. Kisvállalati kategóriában üzleti etikai díjat kapott: a Cudy Future Kft., a Futár.hu Logisztikai Kft., az Info Sierra Kft. Középvállalati kategóriában kitüntetést érdemelt a BEPATECH Kft., a Prolan Zrt. és a Techniq 2000 Kft.Az ALTEO Nyrt., a Büttner Kft., a MagNet Bank Magyar Közösségi Bank Zrt. és a Civita Group Nyrt. a nagyvállalat kategória díjazottja.

Remek hangulatú volt az idei díjátadó gála is, amin a szép számban megjelentek az előző években kitüntetett cégek vezetői, tulajdonosai is. Többségük mindig részt vesz ezen az eseményen, kifejezendő hűségét, elkötelezettségét a tisztességes és felelős üzleti magatartásmód iránt.

Az öröm, a büszkeség és a ráébredés most is, mint minden évben kicsengett a díjat átvevő cégek vezetőinek szívből jövő köszönetéből. Bevallották: sosem gondoltak arra, hogy a világ legtermészetesebb viselkedéséért, a tisztességes, becsületes, másokra tekintettel levő, felelős üzleti jelenlétért díjat lehet kapni.

A díjátadóról készült fényképes összefoglaló itt található, tessék kattintani!