Postai reklámbélyeg a „megújulásról”

A Magyar Posta „Megújul a postai levélkézbesítés” elnevezésű, szelvényes népszerűsítési célú forgalmi bélyeget bocsátott ma forgalomba.

Az Üzenet IV. Belföld személyes bélyeg szelvényrészének megnyomtatásával készülő filatéliai újdonság 175 ezer példányban készült a Pénzjegynyomdában.

A bélyeg megjelenésének a közigazgatás- és közszolgáltatás-fejlesztés operatív program részeként megvalósuló, nyomkövetésre irányuló fejlesztés, mely az utóbbi időszak egyik fontos postai kezdeményezése.

A „hivatalos küldeménykövető projekt” eredményeként a www.posta.hu/nyomkovetes oldalon az ügyfelek számára követhetővé válik a csomagok mellett az könyvelt (pl. ajánlott) levelek útja is. A fejlesztésnek köszönhetően már digitális mobileszközökön történik az átvétel, az azonosítás új típusú személyi igazolvánnyal (e-személyivel) is lehetséges, az igazolvány mobileszközhöz érintésével.

A bélyeg szelvényrészén használat közben látható a kézbesítői mobileszköz, az eszköz hátterében pedig az egyedi azonosító, postai nevén „ajánlási ragjegy” jelenik meg. A bélyegző szintén egy kézben tartott kézbesítői mobileszközt jelenít meg.

Ára: megjelenéskor 120 Ft/bélyeg, 4200 Ft/ív – belföldi nem elsőbbségi szabványméretű levél 30 g-ig, továbbá levelezőlap és képes levelezőlap postai díjnak felel meg. A 35 szelvényes bélyeg/ívben lévő bélyeg perforálási mérete: 18×25,2 mm. Tervezőművész: Baticz Barnabás.