Repce alapú biodízel hajt FlixBusokat

A FlixBus a franciaországi Brest–Grenoble útvonalon indította el Európa leghosszabb, francia biodízellel üzemelő kereskedelmi buszjáratát. A két Volvo Bus 9700 emeletes távolsági busz a francia Saipol (Avril Group) által gyártott, francia repcemagból készült Oleo100 biodízellel üzemel. Az Oleo100 mintegy 70%-kal csökkenti a szén-dioxid-, és akár 80%-kal a finomrészecske-kibocsátást. A Volvo Buses és a FlixBus együttműködési megállapodást jelentett be a fenntartható közlekedés fejlesztésének világszintű megkönnyítésére.

A FlixBus és anyavállalata, a Flix SE elkötelezett az iránt, hogy az utazást a legfenntarthatóbbá tegye. Ennek a törekvésnek az egyik eleme az alternatív meghajtású járművek bevezetése.

Az Oleo100 biodízel teljes mértékben megfelel a legújabb környezetvédelmi követelményeknek, mivel megújuló biomasszát alakít át üzemanyaggá.

A Brest–Grenoble útvonalon Oleo100 üzemanyaggal közlekedő autóbuszokkal a Flixbus növeli franciaországi bioüzemanyag-felhasználását. A vállalat egy évvel ezelőtt már elindított két, Oleo100 üzemanyaggal működő Volvo autóbuszt Nizza–Toulouse között. Az idén júniusban a FlixBus Vannes–Párizs között is Oleo100-zal hajtott Volvokat állított forgalomba.