„Önki-kasszák” Auchanéknál

A még hatékonyabb működés végett tavaly kezdte meg az automata kasszák telepítését az Auchan.

A járványhelyzet miatt az áruházlánc most meggyorsította a beruházásokat azért, hogy minél előbb elérhetővé váljék országszerte a kevesebb érintéssel és bankkártyával (!), ezáltal biztonságosabban használható fizetési lehetőség. Így már nem csupán a fővárosi, hanem az összes Pest megyei üzletben is önkiszolgáló kasszákkal várja vásárlóit az áruházlánc. Július végétől már valamennyi hipermarketjében, tizenkilenc áruházban lehet így fizetni.

A számos védelmi és egyéb óvintézkedés mellett azért gyorsította fel a telepítéseket az áruházlánc, mert az önkiszolgáló kasszákkal kényelmesen és gyorsan lebonyolítható a vásárlás. Az előnyökhöz a járványos időben még a személyes kapcsolatok elkerülése is hozzáadódik. Májustól nemcsak a fővárosiak, hanem az agglomerációban élők is fizethetnek önkiszolgáló kasszáknál Pest megye valamennyi Auchan hipermarketjében. Az új pénztáraknál a járvány miatt különösen ajánlott a kártyás fizetés.

Tavaly elsőként Budakalászon, majd Óbudán vehették igénybe a vásárlók az új és gyors fizetési megoldást. Ezt terjeszti ki most az áruházlánc a Pest megyei, illetve július végéig valamennyi hipermarketjére.

A nyáron már az összes Auchan hipermarketben, év végéig pedig a további öt kisebb üzletben (a szekszárdi, zalaegerszegi és a győri szupermarketben, valamint a soproni és a budapesti X. kerületi super store formátumú üzletben) működik majd az „önki-kassza”. Az önkiszolgáló pénztárak telepítése nem jár elbocsátással.

A járvány kitörése óta az Auchan új munkavállalók százait vette fel, és 150-nél több új munkahelyet hozott létre elsősorban az online értékesítésben.