Sarlatánkonferencia Budapesten

(Szele Tamás / Újnépszabadság) Ilyen sem volt még nálunk, bár hetente tarthatnánk hármat-négyet különféle tárgykörökben, ha azt veszem, hány ostoba, önjelölt gazember nevezi magát tudósnak vagy szakértőnek Hunniában. Kérem, világjárvány idején nincs jobb dolgunk, mint hogy konferenciát tartsunk arról, amely szerint nincs világjárvány.

Ebben azért elég nagy pénz viszont van különben. És némi politika is. Szóval, az a helyzet, hogy igen, 2020. augusztus 21-én konferenciát tartanak a budapesti Magyarok Házában a vírus-szkeptikusok, vírus- és járványtagadók, méghozzá nemzetközit: eljön minden ködevő áldoktor és pénzvarázsló mágus, akit csak meg tudtak hívni. A rendezvény fővédnöke Patrubány Miklós, aki az előbb említett művészetekből egyébként is kandidálhatna, de most házigazdaként is tündököl, nemkülönben a Magyarok Világszövetségének elnökeként is, ami kicsit különösen hat egy nemzetközi konferencián, de kérem, a járvány, illetve a járvány nemléte mégis nemzeti ügy.

Mindezt a csodálatos „Médiaforrás” című sajtótermékből lehet megtudni, mely mottója szerint „Magyarország első közösségi szerkesztésű független médiája”. Nem médiuma: médiája, náluk így mondják, más kérdés, hogy már ez is hazugság, ugyanis a boldogult Gépnarancs évekig készült a „közösségi újságírás” jelszavával, majdnem belé is bolondultunk, annyira közösségi volt – naponta érkezett húsz kézirat, abból kritikán aluli volt harminc és minden kedves wannabe szerzőnek egyenként kellett több órás vitában elmagyarázni, miért nem közöljük a borzalmait. Aztán feladtuk, de itt jelezném: a közösségi újságírást sem a „Médiaforrás” találta ki elsőként. No jó, de mi ez egyáltalán? Az impresszuma szerint: Főszerkesztő, szerkesztő, rovatvezetők, szerzők nincsenek, az Ég madarai hordják össze a kis csőrükben a médiumot. Na jó, elárulom: ez a dr. Gődény lapja. Aki nem tudná, ki az a dr. Gődény – boldog ember! – az itt olvashat róla bővebben, patikárius doktor és testépítő, aki megfordult már jó alaposan a pártpolitikában is, most is szalad pontosan 154 152 684 forint tartozással, mely párttámogatásból származik és az államkincstárnak kéne visszaadni, de ez legyen még a legkisebb baj.

A nagyobb, hogy a mi doktorunk rájött arra: a járvány- és vírustagadás komoly üzlet és tömegeket képes mozgósítani, ezért létrehozta a „Normális élethez ragaszkodók” nevű Facebook-csoportot, ennek mostanáig lett (állítólag) 102 726 tagja és a minap mozgalmatis indított, természetesen annak jegyében, hogy nincs is koronavírus. Illetve, ami van, az ártalmatlan. Nincs egyedül ezzel a gondolattal, támogatja benne Tamasi József belgyógyász, alternatív gyógyász is, aki ellen a Magyar Orvosi Kamara már etikai vizsgálatot kezdeményezett áprilisban, mert álhíreket terjesztett a járványhelyzetről. A magyar vírustagadó helikoni triász harmadik tagja dr. Pócs Alfréd, jelenleg még a Magyar Orvosi Kamara Heves megyei elnöke (bár mondjuk ezt a Heves megyei orvosok hívatottak eldönteni), aki előtte 5G-ellenes tüntetéseket szervezett, még előtte a Szentkorona-tanról tartott előadásokat, még annál is korábban pedig Petőfiről Barguzinban, ez utóbbi a Hun Fokos Szövetséggel közös rendezvényen hangzott el, szóval ő lehetett a kapcsolat Patrubány úrhoz.

Íme hát a három magyar Grácia, aki nem kevés pénzt és népszerűséget szerez a vírustagadással, bár ha fogadni kéne, melyik viszi közülük a legtöbbre, mindenképpen Gődény doktorra fogadnék, ő ugyanis mozgalmat is épít,mint politikában már járatos ember, nem csodálkoznék, ha szerepet játszana a 2022-i választásokban. Ilyen vagy olyan szerepet, de szerepet: „a star is born”, ahogy az angol mondja, itt csillag születik, szemünk láttára.

De térjünk vissza a konferenciához. Ezt elvben a Magyar Orvosok és Egészségügyi Dolgozók a Tisztánlátásért nevű valami szervezi, melyről annyit lehet tudni, hogy:

„Orvosok, gyógyszerészek, egészségügyben dolgozók vagyunk, akik nem szeretnék feláldozni a nyájhoz tartozás oltárán az igazságot, a páciensek mindenek feletti képviseletét. Az eskünk erre kötelez és nem az aktuális politikai és gyógyszergyári érdekek szolgálatára. Mindent mérlegelünk, mindenkit meghallgatunk, de kiállunk az ellenérvek egyenrangú képviselete mellett. – Dr. Pócs Alfréd, Dr. Gődény György, Dr. Tamasi József”.

Aha, a régi áltudományos-konteós probléma: „az ellenérvek egyenrangú képviselete”, Ha azt mondom, a Föld gömbölyű, az bizonyított tény. Ha jön valaki, és azt mondja, hogy lapos, akkor ennek az elvnek a nevében bármennyire tudom is, amely szerint gömbölyű, azt kéne mondanom: „ez is egy elmélet” és ezzel legitimálnám iselméletként, vitatkoznom kéne vele, méghozzá hiába, mert tudás hittel épp úgy nem vitatkozhat, mint hit tudással: a végén pedig a szemenszedett hazugság egyenrangúként vonulna be a köztudatba a színigazsággal, mert mindkettő „egy-egy elmélet”.

Az is egy elmélet, hogy ha nekem valaki ilyen formális logikával jön, úgy pofozom fel, hogy egy hétig egy irányba szalad és betegséget neveznek el róla, ha esetleg bizonyítást kérne bárki, próbáljuk meg. Azt mindenképpen láthatjuk, hogy ez a „szervezet” a három járványtagadó főguruból áll.

Aztán szemezgessünk a konferencia programjából is, mert megtalálható, csak kicsit keresni kell:

„09.15-10.05: Prof. Dr. Boros László (USA) A korona-19 világjárvány mint a tudomány, gazdaság és politika hullámvasútja

11.15-11.35: dr. Pócs Alfréd (HU) ortopédus, traumatológus: Volt-e valódi covid 19 járvány Magyarországon?

11.35-11.55: dr. Gundarov Igor Alekszejevics (RU), epidemiológus professzor, az orvostudományok doktora, az Orosz Tudományos Akadémia tagja – Koronavírus vagy pszichoterrorizmus?

12.15–12.35: dr. Gődény György (HU) gyógyszerellátási szakgyógyszerész: Koronavírus-kommunikáció avagy a mainstream média gátlástalansága

13.30–13.50: dr.Peer Eifler (A) orvos pszichoterapeuta, háziorvos – Ausztria: Angstfrei duch Aufklärung (Félelem nélküliség felvilágosítás által)

13.50–14.10: dr. Ébert Jenő (CH): „A PCR-teszt mint minden félretájékoztatás szülőanyja” – Hogyan lehet PCR-tesztelgetéssel létrehozni egy véget nem érő járványt?

14.10–14.25: dr Stefano Montanari (IT) – nanopatológus – A COVID 19 betegek helyesen lettek-e kezelve? A patológiát helyesen értelmezték-e? – a Modenai Új Nanodiagnosztikai Laboratórium igazgatója – dr.Antonietta Gattival együtt a nanopatológia társfelfedezője.

14.25–14.40: dr.Tamasi József (HU) belgyógyász, társadalomorvostan szakorvosa: Félrevezető statisztikák és szakirodalmi publikációk bűvöletében

14.40–15.00: dr.Walter Weber (D) onkológus, háziorvos: „Glen Novak: 7 Schritte Rezept für das Wecken von Interesse und Nachfrage nach Influenza-Impfstoff” (Glen Novak: 7 lépéses receptúra az influenza elleni védőoltás iránti érdeklődés felébresztése érdekében)”

Volna még, de ennyi is sok. Hát ilyen áltudományos, álorvosi, népbutító konferencia lesz augusztus 21-én a Magyarok Házában. Nem is csoda, hogy amikor a Magyar Orvosi Kamara tudomást szerzett róla, menten levelet írt Pintér és Kásler minisztereknek, amiben fellépést sürget a szervezett és haszonleső ostobaság ellen, idézzük őket is:

Megdöbbenéssel értesültünk arról, hogy a vírus-szkeptikusok és oltásellenesek nemzetközi konferenciát szerveznek Magyarországon több magyar és külföldi orvos előadó részvételével a Magyarok Házában. A konferencia fővédnöke Patrubány Miklós. (…) A Magyar Orvosi Kamara elnökségének véleménye szerint ez és a hasonló rendezvények, valamint az előadók és szervezők személyes megnyilvánulásai a közösségi médiában és a YouTube-on kifejezetten aláássák a kormányzati és tudományos törekvéseket a járvány visszaszorítására. Egyes esetekben tagjaink vonatkozásában élünk is az etikai eljárás lehetőségével, azonban jelen jogszabályi környezetben ezek korlátozott lehetőséget jelentenek a káros és veszélyes mozgalmak visszaszorítására, mivel csak egyes személyek ellen irányulhatnak.

Kérjük Miniszter Úr határozott fellépését, valamint a jogi és hatósági eszközök megvizsgálását és alkalmazását betegeink és állampolgáraink egészségének megóvása érdekében.

Mindez felhívja a figyelmet arra, hogy kiemelten fontos a lakosság reális és hiteles tájékoztatása és a túlzott biztonságérzetből fakadó vírus-szkepticizmus elleni határozott fellépés.”

Miniszter úr nem fog lépni se határozottan, se határozatlanul, de főleg nem fog a tudomány érdekében, mert avval ő már régen haragban van, körülbelül a Magyarságkutató Intézet megalapítása óta – hogyisne, majd egy tudományág és annak legkiválóbb képviselői fogják megmondani, kinek van igaza?

Még jó, hogy nem a történészeket kérdezzük meg a Szakács Árpád helyett a történelemről! Vagy a genetikusokat az Árpád-házi kromoszómáról.

Szó sem lehet róla. Míg Kásler miniszter, addig ilyen konferenciát nálunk betiltani nem lehet.

Ellenkezőleg: fognak még belőle tartani sokat. Hetente többet is. Míg belé nem gebedünk. Száz sarlatánt, ezeret!