Schopp Attila újságíró az ITBusiness magazin új főszerkesztője

Az ITB médiaportfólió, vagyis az üzleti döntéshozók információtechnológiai magazinja, az ITBusiness magazin és a hozzá kapcsolódó médiacsalád főszerkesztői pozícióját 2022. január 1-jétől Schopp Attila tölti be.


A 2003-ban a német Vogel Burda Communications-ben indult, majd 2008-tól az IT-Business Publishing Kft. (ITB) gondozásában megjelent ITBusines magazin élére jövőre Schopp Attila kerül, aki az alapító főszerkesztőt, Sziebig Andreát váltja ezen a poszton. Sziebig Andrea a jövő év elejétől stratégiai tanácsadóként segíti a kiadó munkáját.

„Az év informatikai újságírója” és „Az év információbiztonsági újságírója” díjakkal kitüntetett Schopp Attila kiváló szakmai elismertséget és tekintélyt vívott ki az információtechnológiai piacon; ekként a folytonosság jegyében viszi tovább és gyarapítja mindazokat az értékeket, amelyek mostanáig Sziebig Andrea nevéhez, munkásságához fűződtek.

Schopp Attila a kinevezése kapcsán elmondta: „Szerkesztőként végigéltem az ITBusiness magazin fejlődését és a hozzá sorra kapcsolódó portfólióelemek létrehozását. Izgalmas utazás volt ebben a folyamatos üzletfejlesztésben a tartalmi oldaláról részt venni. Most pedig hatalmas kihívás mindezt az olvasóktól és a hirdetőktől elvárt és megszokott színvonalon tartalomszolgáltatói oldalról irányítani. Nagy örömömre szolgál, hogy ebben a munkában a szerkesztőség változatlan összetételben velem tart.”

Sziebig Andrea, az ITB alapítója kifejtette: „Két évvel ezelőtt indult az a tudatos építkezés, hogy ennek eredményeként a kiadó különböző területein megtörténhessen a stafétaátadás. A szerkesztőség vezetési, a terjesztői, csapatirányítási és menedzselési feladatait folyamatosan vették át tőlem az általam választott kollégák, akikkel a feladatok fokozatos átadása mellett párhuzamos üzemmódban dolgoztunk másfél éven át. A legutóbbi fél évben pedig már teljes önállóan vezették a maguk területét, miközben szerénységem csak a szakmai és pénzügyi ellenőrzést gyakoroltam, illetve természetesen az üzleti stratégia és az üzletfejlesztési irányok meghatározása lett a fő feladatom.

A sikeres fél év után elérkezettnek láttam az időt arra, hogy végül hátrább lépjek és átadjam a stafétát a kollégáimnak. Ezentúl tulajdonosként figyelem az ITB-t, az operatív és stratégiai változások döntés-előkészítésében pedig tanácsadóként veszek részt.”