Starbucks nyílt karácsonyra Szegeden

A szegedi Árkád bevásárlóközpontban ma nyílt Magyarország 20. Starbucks kávézója. A helyieket a nyitás napján nyereményjátékok várják az üzletben, de a város számos további pontján is találkozhatnak majd forró italkülönlegességeket kínáló Starbucks baristákkal.

Bár már hét év óta jelen van a magyar piacon a világ legismertebb kávézólánca, eddig csak a fővárosiaknak jutott a Starbucks-élményből. Ma azonban már a Dél-Alföld fővárosban is megjelent: Szegedre a város pezsgő kulturális és felsőoktatási élete miatt esett a márka közép-európai vezetőinek a választása.

A Starbucks Szegeden is „harmadik hellyé” szeretne válni az otthon és a munkahely mellett: teret ad üzleti és baráti találkozóknak, sőt közös tanulásoknak. A 200 négyzetméteres kávézó nyolcvannál több vendégnek kínál helyet egyszerre a kényelmes székeken, fotelekben és ülőgarnitúrákon.

A Washington állambeli Seatlee-ből világhódító útjára indult márka kiötlői számára az is fontos, hogy a Starbucks Coffee Company részt vegyen a helyiek mindennapjaiban. A szegedi adventi vásáron a baptista szeretetszolgálattal együttműködve a Starbucks baristái forró csokival lepik meg az adományozókat. Szeged több pontján is ingyenes kóstolókat kínálnak a baristák, hogy szebbé tegyék a helyiek napját.