Szegények boltja nyílt Bécsben

Szociális bolt nyílt Bécs legnagyobb bevásárlóközpontjában, a Donau Zentrumban. A választék a bevásárló-központban működő üzletektől származik és hamarosan frissen főzött ételekkel bővül. (Nyitó kép: Michael Ludwig Bécs szociáldemokrata polgármestere az egyik új szociális bolt megnyitóján / © PID/Jobst)

Mivel Bécs Donaustadt részében is sokan élnek szegénységben, akik számára nagy kihívás a mindennapi kiadások fedezése, a szamaritánus szövetség szociális boltot alakított ki a városrészben működő Donau Zentrumban, az osztrák főváros legnagyobb bevásárló-központjában.

Az Európában egyedülálló módon, plázában kialakított szociális bolt 100 négyzetméteres értékesítési területen a szupermarketekre jellemző áruválasztékot kínál a diszkontáraknál is olcsóbban. A kínálat a friss élelmiszerektől a konzerveken át a higiéniai cikkekig terjed, és a Donau Zentrumban található vendéglátóhelyeknek köszönhetően hamarosan frissen elkészített ételekkel bővül. Az üzlet választékának nagy része a bevásárló-központban működő üzletektől és kereskedőktől származik, így még a környezetet sem szennyezik a szállítással.

Akárcsak a Bécsi Szamaritánus Szövetség többi szociális boltjában, itt is csak alacsony jövedelmű emberek, családok vásárolhatnak. A gyermekes családok gyermekenként további támogatásra is számíthatnak. Az üzletben kiváltott igazolvánnyal hetente maximum 30 euróért vásárolhatnak.