Szépségverseny Sisi kedvenc kastélyában

A Gödöllői Királyi Kastély ad otthont december 12-én a 30. Miss Hungary szépségverseny döntőjének. A rendezvényen meghatározó lesz az évfordulót jelző 30-as: hazánk legrégebbi szépségversenyén 30 hölgy mutatkozik be – tini és felnőtt kategóriában – és szakemberekből és támogatókból álló népes zsűri dönt arról, kiknek a fejére helyezzék a két királynői koronát, kik képviselhetik hazánkat a Miss Hungary szépségkirálynőjeként a nemzetközi megmérettetésen.

Visszafogott, elegáns rendezvényt terveznek a szervezők. A minden eddiginél nagyobb hangsúlyt helyez a női szépség, a nőiesség bemutatására – mindezt a nemzeti értékekkel ötvözve, hogy illeszkedjék a helyszínhez, a Gödöllői Királyi Kastélyhoz. A versenyen Sisi, azaz Erzsébet királyné világa összekapcsolódik a mával.

A felnőtt döntősök estélyi ruháit Czédly Mónika és csapata, a D’Élia szalon készíti, a kollekciót Sisi ruhái inspirálták; a tinik estélyi ruháit Szentirmai Martha tervezi a Millaas kollekciójából.

Október közepén a kastélyban Erzsébet királyné eredeti ruháinak rekonstrukcióiban két napon keresztül fotózták a döntősöket. A döntő programjában Sisi korhű ruháinak bemutatója mellett Kézér Gabriella a Gödöllő Táncszínházzal táncjátékot állít színpadra erre az alkalomra, és föllép a a cross-over zenei irányzatot képviselő háromtagú, csodálatos hölgyekből álló Glória Singers és Erdőhegyi Brigitta is.

A jeles esemény látogatói megtekinthetik a Gödöllői Királyi Kastélyt és Erzsébet királyné koronázási ruhájának rekonstrukcióját, illetve a koronázási ékszerek hiteles másolatait is.