Szombaton balatoni öbölátúszás – jelentkezés itt

Mintegy ezer résztvevőre, amatőrökre és profikra számít a június 26-i balatoni öbölátúszás rendezősége. Az úszókat a Balatonfűzfő és -almádi közötti három, illetve kilenc kilométeres távon húsz vitorlás és tizenöt mentőhajó kíséri a versenyzőket – biztonságukat szavatolandó. Az esemény az Open Water Tournament (OWT) nyíltvízi úszóbajnokság első fordulója is egyben. (A nyitó kép forrása: Stuttgarter Zeitung.)

Az öbölátúszásoknak régi hagyománya van a Balatonon, azonban a kiváló szélviszonyok miatt a vízisportoknak kedvező fűzfői öbölben már tíz éve nem versenyeztek az úszás szerelmesei. Az idén a nyíltvízi verseny részeként mindez megváltozik, a 3 kilométeres távra mintegy 800, az embert próbáló 9 kilométeresre több mint 100 jelentkezőt várnak. Az úszófolyosót 60 bója szegélyezi majd és 500 méterenként iránymutató tábla is segíti a tájékozódást. Az úszók reggel 8-tól a Budatava Strandon gyülekeznek, onnan buszok szállítják át őket a starthoz.

A nyíltvízi verseny célja, hogy profi körülményeket kínáljon itthon – nem csak hivatásosok számára. Az indulók egyéni időpontok szerint regisztrálhatnak és egyesével rajtolnak, ezáltal elkerülhető lesz a tömeg szárazföldön és vízen egyaránt. A szervezők úszófolyosókat alakítanak ki, hogy minimalizálják a bójakerülgetést és a vízben sétálást. A versenyzőknek nem lesz más dolga, mint elmerülni a vízben és a saját teljesítményükre figyelni.

A nyíltvízi úszó versenysorozat további eseményeiről az érdeklődők itt tájékozódhatnak. / Az öbölátúszásra itt lehet regisztrálni!