Tanácsot ad, segítséget kér az UNICEF

Az új típusú koronavírus-járvány megjelenése váratlan kihívással állítja szembe a családokat világszerte, köztük Magyarországon is. Az UNICEF most is a gyermekek és családjaik mellett áll és tetemes erőforrásokat fordít a koronavírus elleni küzdelemre.

Az UNICEF, az ENSZ Gyermekalapja immunizációs kampányaival az eddigi járványok megfékezésében is kiemelt szerepet játszott, és hozzájárult az olyan betegségek visszaszorításához, mint amilyen a járványos gyermekbénulást okozó poliovírus. Oltóanyag-szolgáltatóként jelenleg az UNICEF oltja be a világ gyermekeinek felét, és csak 2018-ban 116 millió gyermek alapvető immunizációjáról gondoskodott.

A koronavírus ellen még nem létezik védőoltás, ugyanakkor sokat tehetünk azért, hogy a betegség terjedésének gátat szabjunk, és megőrizzük saját, valamint szeretteink egészségét – áll az UNICEF Magyar Bizottságának lapunkhoz eljuttatott közleményében. A kialakult helyzetben a legfontosabb az útmutatások megtartása és az egymásra figyelés. Az UNICEF „Védekezés a vírus ellen – útmutató gyerekeknek és szülőknek” című összeállításából megismerhetők a betegséggel kapcsolatos legfontosabb tudnivalók és azok a módszerek, amelyek segítségével a megelőzés még hatékonyabbá válhat.     

Védekezés a vírus ellen: útmutató szülőknek és útmutató gyerekeknek.

Gyermekeinek kérdése van a korona vírussal kapcsolatban? Nem tudja, miként beszéljen velük a témáról? Az UNICEF ebben is támogatja a szülőket, tessék ide kattintani! Ebből az összeállításból megtudható, miként célszerű az egyes korosztályokat megismertetni a betegséggel és a vírus elleni védekezés módszertanával.

Az UNICEF egyúttal adományozásra kéri föl mindazokat, akiknek módjukban áll pénzzel támogatni az ENSZ gyermekszervezetét; tessék kattintani!