Teljes színskálával érkezik a PocketBook Viva könyvolvasó

A teljes színskálát képes megjeleníteni a PocketBook Viva 8 hüvelykes E Ink Gallery 3 kijelzője. A tizenöt évvel ezelőtt Ukrajnában alapított, svájci székhelyű vállalat, az PocketBook legújabb e-olvasóján a színes és a fekete-fehér tartalom ugyanolyan nagy felbontásban élvezhető, és a hangoskönyvek rajongóinak is ideális választás lehet: 6 hangformátumot támogat, beépített hangszórója van, Bluetooth-kapcsolatra képes, és felolvassa a szövegfájlokat. Vízállóságának köszönhetően megbízható társ vízparti nyaraláskor vagy otthoni „kádas” ellazuláskor is.

A PocketBook Viva az első olyan e-olvasó Európában, amelyet E Ink Gallery 3 kijelzővel láttak el. Az új típus amellett, hogy rendelkezik a klasszikus E Ink kijelzők minden egyedi tulajdonságával és optikai jellemzőjével, E Ink ComfortGazetechnológiának köszönhetően akár 60%-kal csökkenti a kékfény-arányt (BLR) az előd változatokhoz képest, így védi használója szemét.

A könyv méretű, 8 hüvelyk átlójú kijelző tökéletesen illik minden tartalomhoz a szokásos könyvektől kezdve a színes képregényeken, magazinokon át a grafikonokkal és táblázatokkal teletűzdelt dokumentumokig. A Viva a színes és a fekete-fehér oldalakat is ugyanakkora, 1440×1920 felbontásban és 300 ppi pixelsűrűségben jeleníti meg. Mivel minden egyes pixel színes pigmentekkel van feltöltve, ez gazdagabbá és telítettebbé teszi a színeket. A SMARTlight technológiának köszönhetően nemcsak a képernyő fényereje, hanem színhőmérséklete is beállítható, így a használók meleg vagy hideg tónust is választhatnak előlapi megvilágításnak.

A PocketBook Viva – gyártója szerint – ideális e-olvasó a hangoskönyvek rajongóinak: 6 hangformátumot támogat, beépített hangszórója van, Bluetooth kapcsolatra képes, és Text-to-Speech funkcióval is rendelkezik. Az 5.2-es Bluetooth lehetővé teszi a vezeték nélküli fejhallgatók, hangszórók és egyéb hangrendszerek gyors csatlakoztatását. A Text-to-Speech funkcióval az e-olvasó a támogatott formátumok bármelyikében rögzített szövegfájlt képes hangosan felolvasni természetes hangzású hangon, hangoskönyvvé változtatva azt.

A beépített giroszkópnak köszönhetően – amely automatikusan elforgatja a kijelzőt – az e-olvasó egyforma kényelmet biztosít jobb- és balkezesek számára is.

A PocketBook Viva jellemzői: 64 GB belső memória – egy nagy, mindig kéznél lévő könyvtár betöltése céljából. Különösen sokféle formátum olvasására képes konvertálás nélkül. Hat hangoskönyv-formátumot támogat – hangfájljai meghallgathatók M4A, M4B, OGG, OGG.ZIP, MP3 és MP3.ZIP formátumokban. Erős, négymagos processzor. Szótárak: az előre telepített a 11 nyelvkombináció mellett további 42 letölthető a használók számára.