Predator laptopokkal bővíti játékra tervezett gépparkját az Acer

Játékosoknak szánt, nagy teljesítményű, Predator Helios laptopokat, egy-egy Predator gaming monitorpárost és Predator routert mutatott be az Acer a Las Vegas-i világkiállításon. A laptopok merőben új küllemet kaptak, kijelzőjük 16 és 18 hüvelykes, lelkük s erejük a legújabb, 13. generációs Intel Core mobil[RL1]  processzor, továbbá az NVIDIA GeForce RTX 40 sorozatú GPU. Az Acer eddigi legerősebb játékos laptopjai a „számítógépes perifériák és kiegészítők” kategóriában kiérdemelték a CES innovációs díját. A Predator X27U mellett mindkét monitor OLED technológiát tartalmaz 240 Hz-es frissítési frekvenciával.

A vadonatúj Predator Helios 16 (PH16-71) és Predator Helios 18[RL2]  (PH18-71) a legújabb és legjobb technológiát testesíti meg az Acer játékosoknak szánt legerősebb laptopjaival. Mindkét modell (miként már említtetett) 13. generációs Intel Core i9, illetve i7 HX processzort tartalmaz, akár NVIDIA GeForce RTX 4080 laptop GPU-val (akár 165W MGP-vel) – kötelezően szükséges, csúcsminőségű játékfunkcióval párosítva.

A legújabb Intel Core processzorokról tudható, hogy a kiemelkedő teljesítményű magok és a hibrid kialakítás „ultrahatékony” multitaskingot és magával ragadó szórakozást kínálnak, miközben használójuk tetszése szerinti ideig játszhat. Az NVIDIA GeForce RTX 40 sorozatú GPU-k az NVIDIA Ada Lovelace architektúrát használják, ami nagy előrelépés a teljesítményben és az MI-alapú grafikában egyaránt. A használók élethű virtuális világokat és a sugárkövetéshez megnövelt teljesítményt, a DLSS 3 által biztosított kiváló minőségű képkockákat és a Reflex optimalizált rendszer-késleltetését élvezhetik, amivel versenyelőnyre tehetnek szert. Végül pedig az akár 32 GB DDR5-4800 MHz-es RAM, az akár 2 TB RAID 0 elrendezésű PCIe Gen4 NVMe SSD mobil erőművek hatását keltik, napjainkban a legakjaknasabbak AAA-játékok futtatására.

És ez még nem minden! A hozzáértők minden bizonnyal díjazzák, hogy a Predator Helios 16 egy 16 hüvelykes (16:10) WQXGA (2560×1600) kijelzőt kínál 165 Hz vagy 240 Hz, vagy egy Mini LEDpanelt 250 Hz frekvencián, amit AUO AmLED-technológia hajt, alkalmas a több mint 1000 nits csúcsfényerő támogatására, 1 000 000:1-es kontrasztaránnyal és a DCI-P3 színskála 100%-os lefedettségével – miáltal gazdag, élénk színeket kínál.

A Predator Helios 18 lélegzet-elállító (16:10) kijelzőjének tulajdonságai: WUXGA (1920×1200) 165 Hz-en, WQXGA (2560×1600) 165 Hz-en vagy 240 Hz-en: a hagyományos kijelzőkhöz képest háromszor nagyobb környezeti kontrasztarányt mutat, és 1000 helyi fényerő-szabályozási zónát támogat, így még rossz fényviszonyok mellett is kimagasló teljesítményűnek számít. A nagy felbontás és a gyors frissítési sebesség által a képek minimális szellemképpel, szaggatás-mentesen siklanak a képernyőkön. A 18 hüvelykes panel nagyobb léptékben kínálja a hordozható gaming élményt, és több monitoros beállításokhoz is ideális, új szintre emelve az akciót a lenyűgöző tisztaság és részletgazdagság révén.

A nagy teljesítményű új komponensek hűtésére az új Predator laptopok továbbfejlesztett hőtechnikai megoldásokat tartalmaznak: kettős, egyedi fejlesztésű, 5. generációs AeroBlade 3D fém ventilátorokat és téglalap alakú, vektoros hőcsöveket a jobb hőátadás céljából.

Az új küllemet mini LED-háttérvilágítású billentyűzet egészíti ki, 1,8 mm-es billentyűmozgással és anti-ghosting N-billentyű átgörgetéssel (NKRO). A billentyűnként állítható RGB-háttérvilágítású billentyűzetet úgy tervezték újra, hogy világos, egyenletes színeket és egyenletes, dinamikus fényhatásokat mutasson. A gép használói a PredatorSense segítségével a Predator Pulsar világítást is engedélyezhetik, hogy a billentyűzet billentyűnkénti RGB háttérvilágítását még inkább testre szabhassák. Ezenkívül: az Acer játékvezérlő központját, a PredatorSenset a 4.0 verzióra frissítették.

A Predator Helios 16 és Predator Helios 18 laptopok egy hónap Xbox Game Pass vagy PC Game Pass csomagot is tartalmaznak, ami kiváló minőségű PC-játék százaihoz kínál hozzáférést. A Predator Helios 16 februártól, a Helios 18 márciustól jelenik meg a kínálatban.