Teljesült az 500. számítógépálom

Számítógépeket kaptak gyerekek – teljesen ingyen. A Mátrix Közhasznú Alapítvány felzárkóztatást és esélyegyenlőséget szorgalmazó támogatói programja révén hátrányos helyzetű családban élő, 10–14 éveseknek adományoz komplett (használt, ám jó állapotú) számítógépet, laptopot, tábla pc-t vagy más okos készüléket.

Az alapítvány gyermeksegítő igyekezete révén az ötszázadik támogatott kapta meg ma a tanulást, fejlődést segítő informatikai eszközét. Az eszközöket a kortárs alapítványi bohócdoktor, Viktor adta át a gyermekeknek; minden géphez egy nagy táskányi szeretetcsoki is járt.

A gyermekeket, családokat támogató programra sokszoros a túljelentkezés, a legrászorultabbak közül választják ki a támogatottakat. A www.bohocdoktor.com oldalon elérhető a jelentkezési felület; használatában a gyerekeket a szülők hozzá nem értése esetén a pedagógusaik is segíthetik.

A program nem működhetne a támogató cégek, segítő magánszemélyek nélkül – írja a lapunkhoz eljuttatott tájékoztatójában Rácz Anett, a Mátrix Közhasznú Alapítvány elnöke.