Tetemes adósságba taszította az idős férfit egy fiatal nő

Két év alatt legalább 8 693 000 forintot csalt ki egy fiatal nő különféle befektetési ígéretekkel a nagyapja korú férfitól. (A nyitó illusztráció forrása: https://www.jedermann-gruppe.de/trickbetrug-senioren)

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint a nő egy borozónál ismerkedett meg a férfival, akinek álnéven mutatkozott be. Kétszázezer forintot kért tőle kölcsön órákra, amiket Ausztriában értékesít majd az ismerőse. A számla nélküli órákat – állítása szerint – a határon elvették, 300 ezer forintért ki kellett váltania.

Hat nap különbséggel három – összesen 1 100 000 forint értékű – hitelkeretet igényeltetett a sértettel, amelyek terhére mobiltelefonokat, monitor tv-t, és bútorokat vásároltatott magának.

Később a nő hamis ígéreteket fogalmazott meg az átvett összegek visszafizetésére. Ezzel kapcsolatban állította azt, hogy 17 millió forint érkezik a bankszámlájára, meg azt, hogy egy győri telket értékesít, továbbá azt is, hogy 24 millió forintot örökölt egy Svédországban élő rokonától. Ezen összegek kezelési költségeire, kamataira, járulékos költségeire több mint hatmillió forintot vett át a sértettől.

Hivatkozott továbbá a nő rendőrségi büntetésre, egy széfre, melyhez nehezen fér hozzá, gépkocsi-átírásra, alkatrész-vásárlásra, amikre újabb és újabb összegeket kért és kapott a sértettől.

A nőnek az összesen 8 639 000 forint visszafizetése sosem állt szándékában és arra lehetősége sem volt.

Az ügyészség folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett, tetemes kárt okozó csalás bűntettével vádolja a fiatal asszonyt. Mivel a cselekményeket próbára bocsátás hatálya alatt követte el, vele szemben halmazati büntetést kell kiszabni. Az ügyben várhatóan a Győri Járásbíróság dönt majd – tájékoztatta az Infovilágot dr. Takács Péter főügyész.