Tízmilliós Telenor-pályázat szegény iskoláknak

Digitális ugródeszka néven pályázat kezdődik: az oktatást, tanulást segítő eszközökhöz és képzéshez juthatnak hátrányos körülmények között működő iskolák pedagógusai, diákjai.

Akár kétmillió forint értékű, a digitális oktatást segítő tablet-, valamint notebook-csomaghoz juthatnak hátrányos helyzetű települések alapfokú oktatási intézményei a Telenor és a Magyar Református Szeretetszolgálat közös, „digitális ugródeszka”-pályázatán. Az összesen 10 millió forintos keretből elnyerhető technikai eszközök mellett a nyertes intézmények ingyenes, 30 órás akkreditált HiperSuli digitális módszertani képzést is kapnak.

Mészáros Attila, a Telenor vállalati kommunikációs igazgatója tudósítónknak elmondta, hogy a társaság digitális oktatási programja, a HiperSuli révén jó 600 tanárral és diákok ezreivel áll kapcsolatban a távközlési és internetszolgáltató cég magyar leányvállalata. Az eredményes digitális oktatás a pedagógusok felkészítésén múlik.

A HiperSuli programmal a járványhelyzet alatt számos területen segítette a Telenor az intézményeket és a családokat. A többi között tanároknak és szülőknek szóló közhasznú információcsomagot állított össze, továbbá oktatási célú honlapok adatforgalmi díjmentes elérését is lehetővé tette. A társaság pályázata most abban segít, hogy a rászorulóknak legalább egy része hozzájusson a távoktatáshoz, a digitális oktatáshoz szükséges eszközököz.

A pályázati határidő február 16.; a részletes kiírás a HiperSuli weboldalán, valamint a jobbadni.hu oldalon olvasható.